The Crown-acteur Dominic West: ‘Héél vervelend dat we Charles nu in zo’n slecht daglicht stellen’

Door Redactie
Dominic West

Dominic West (53), die onder andere naam maakte met zijn rol in maar liefst zestig afleveringen van de mythische HBO-serie The Wire, speelt in het vijfde en straks ook zesde (en laatste) seizoen van de Netflix-serie The Crown de rol van (toen nog) kroonprins Charles.

Op de periode die aan bod komt in seizoen vijf, de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw, blikt Charles zelf liever niet terug. Dat alles nog eens sterk ge-dramatiseerd wordt, van de affaire met ‘die andere vrouw’ Camilla tot de scheiding van de immens geliefde Diana, zal zijn populariteit wellicht weer een ferme knauw geven. Dat beseffen ook de acteurs, zegt Dominic West.

De schurk 

De acteur twijfelde naar eigen zeggen best lang om de rol te accepteren. ‘Toen ik werd gevraagd, was mijn eerste reactie: ‘wow, tof’, maar toen ik erover begon na te denken: nee, misschien blijf ik er beter van weg. Dit, omdat ik veel respect heb voor Charles, en alles wat hij heeft gedaan voor ons land. Dus ik vind het héél vervelend dat we net nu met een seizoen op de proppen komen dat hem in zo’n slecht daglicht stelt. Mijn bewondering voor hem staat lijnrecht tegenover de manier waarop ik hem in dit seizoen moest neerzetten. Anderzijds hebben de schrijvers wel hun best gedaan om hem niet zo hard te polariseren. We krijgen een meer gebalanceerd beeld van wat een zeer controversiële scheiding is geweest. En Charles wordt ook niet zomaar neergezet als ‘de schurk’ in dit verhaal.’

Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Editie 49 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina! Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.