Dochter Harry en Meghan mag toch de titel van prinses dragen

Het lijkt erop dat prins Harry en zijn vrouw Meghan toch de titel van prins en prinses gebruiken bij hun kinderen.

Harry en Meghan

Een woordvoerder van de Sussexes noemde Lilibet tegenover het Amerikaanse tijdschrift People 'prinses'. Het is voor het eerst dat in communicatie vanuit het koppel die titel wordt gebruikt.

Lilibet en haar oudere broer Archie zijn sinds de dood van koningin Elizabeth vorig jaar technisch gezien prins en prinses. Dat komt door een beslissing van koning George. Hij bepaalde in 1917 dat alle kleinkinderen van een monarch automatisch die titel krijgen.

Titels

Sinds de dood van Elizabeth en het moment dat Harry's vader Charles koning is, hebben de twee zich nog niet uitgelaten over de titels van hun kinderen. Toen Archie in 2019 werd geboren, zeiden de prins en zijn vrouw wel dat ze hun kind geen koninklijke titels wilden meegeven. Het jaar na de geboorte van Archie deden Harry en Meghan een stap terug in het koningshuis. Zij verloren daardoor de aanspreektitel zijne/hare koninklijke hoogheid. 

Doop

Lilibet, het dochtertje van prins Harry en zijn vrouw Meghan, is bijna twee jaar na haar geboorte gedoopt. De woordvoerder die tegenover het tijdschrift People Lilibet 'prinses' noemde, heeft dat bevestigd. Er heeft afgelopen vrijdag in Los Angeles een ceremonie plaatsgevonden.

Aanwezigen

Volgens ingewijden waren er zo'n twintig tot dertig mensen bij de doop aanwezig, onder wie Meghans moeder Doria Ragland en acteur en goede vriend Tyler Perry. Laatstgenoemde is de peetvader van Lilibet en ving Harry en Meghan op nadat ze definitief waren vertrokken uit het Verenigd Koninkrijk

De hertog en hertogin van Sussex hebben langer met de doop gewacht dan bij hun zoon Archie. Hij werd twee maanden na zijn geboorte in 2019 gedoopt in de privékapel van Windsor Castle.

Bron: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!