Dit zijn de codewoorden die Kate Middleton gebruikt als haar kinderen stout zijn

Net als alle 'normale' moeders heeft Kate Middleton (41) haar eigen methode om haar kinderen George (9), Charlotte (7) en Louis (4) rustig te houden. Ze gebruikt een codewoord waarmee de kinderen van de hertogin zo weer die driftbui vergeten zijn.

Door Redactie
Dit zijn de codewoorden die Kate Middleton gebruikt als haar kinderen stout zijn

Kate Middleton en haar opvoedingstechnieken

Zo zou Catherine codewoorden gebruiken voor haar kinderen. Catherine en William het hele land door voor werkbezoeken en events en hun kinderen gaan vaak mee. Ook al hebben we hier met prinsjes en een prinsesje te maken, ook de koters van Catherine maken het haar niet altijd makkelijk. Wanneer een van haar kinderen driftig doet in het openbaar, gebruikt ze codewoorden om niet tegen ze uit te hoeven vallen.

Codewoorden

Zo zegt ze let’s take a break, laten we een pauze nemen, als een van haar koters rustig moet doen. Naar verluidt gebruikt ze deze codewoorden ook binnenshuis. Als George, Charlotte en Louis hun moeder dit horen zeggen, weten ze dat ze even rustig ergens alleen moeten gaan zitten, met bijvoorbeeld een boekje of puzzel.

Fysieke technieken

Rebecca Chicot, auteur van The Calm and Happy Toddler, vertelt dat het haar is opgevallen dat Catherine in het openbaar ook fysieke communicatietechnieken toepast bij haar kinderen. Rebecca legt uit: 'Ze maakt op een goede, warme manier contact door hun hoofden af en toe aan te raken. Ze bukt om al pratend zo op ‘hun level’ te zijn, maar laat ze nog steeds kinderen zijn. Ze begrijpt de balans tussen gevoeligheid en grenzen. Ze verwacht niet dat ze zich als jongvolwassenen gedragen, en weet dat kinderen bijvoorbeeld driftbuien kunnen hebben.'

Fijngevoelige moeder

Rebecca vindt dat Catherine een fijngevoelige moeder is en dat haar manier van opvoeden past bij de huidige tijd: 'Haar aanpak past bij een gezaghebbende manier van opvoeden, dat nu steeds vaker wordt aangemoedigd. In Victoriaanse tijden was autocratisch ouderschap – waarbij kinderen niks te zeggen hadden – juist veel normaler.'

Bron: Flair

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!