Dit zijn de bijzondere dagelijkse eisen van koning Charles

Door Redactie
Dit zijn de bijzondere dagelijkse eisen van koning Charles

Koning Charles mag dan nog maar net tot koning gekroond zijn, maar daarvoor leefde de zoon van de overleden koningin Elizabeth al een aardig prinsenleventje. De oud-butler van Elizabeth en prinses Diana heeft onthuld wat voor speciale dagelijkse eisen Charles heeft.

De nieuwe koning had naar verluid zelfs de bijnaam 'pampered prince' gekregen van zijn personeel in Clarence House.

Volgens de butler had Charles hele specifieke eisen voor zijn dagelijks leven. Ook zou de pas gekroonde koning eigenlijk niets zelf doen. Zo zouden zijn schoenveters voor hem worden gestreken en wordt de tandpasta nog op zijn tandenborstel gedaan.

Specifieke verzoekjes

Volgens Paul Burrell, de butler, zou naast de schoenveters, ook de pyjama van Charles elke ochtend gestreken worden. Maar dat is niet het enige... 'De badstop moet op een bepaalde manier klaarliggen en de temperatuur van het badwater moet lauw zijn, in een bad dat maar halfvol is', aldus Burrell. Daarnaast moeten bediendes elke ochtend de tandpasta op Charles' tandenborstel doen.

Ontbijt

Nadat Charles zich klaar heeft laten maken, wordt zijn strenge ochtendroutine vervolgd met zijn ontbijt. Ook hier zou alles voor de koning worden gedaan en zijn al zijn opties vers en huisgemaakt, aldus voormalig Royal chef Graham Newbould. Het houdt niet op bij vers gemaakte producten in de ochtend. Want waar Charles ook heen gaat, zijn ontbijtbox gaat met hem mee. Verder zou hij zes soorten honing hebben, wat verschillende speciale muesli's, gedroogd fruit en alles wat ook maar een beetje speciaal is.

Toetje

Voor het dessert aan het einde van zijn maaltijden wenst Charles zijn kaas en biscuitjes opgewarmd op een bepaalde temperatuur. Een verwarmde trolley zou dan ook altijd aanwezig zijn in de buurt van zijn bediendes, omdat Charles 'specifieke eisen heeft'.

Op reis

Mocht Charles op reis gaan, dan wordt ook dan alles voor de koning geregeld. Hij zou zijn bezittingen - die hij graag bij zich heeft in zijn verblijf - van tevoren al opsturen, zodat voor aankomst alles al klaarstaat. Onder deze bezittingen vallen 'zijn bed, meubelen en zelfs verschillende foto's', aldus Tina Brown in The Palace Papers. Waar ook over gespeculeerd wordt is dat de koning zijn eigen toiletzitting (!) en Kleenex Velvet toiletpapier meeneemt.

Bron: Nypost | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.