• Royals

Dit wist je nog niet over de bruidsjurk van Kate Middleton

Door Redactie
bruidsjurk kate middleton

Op 29 april 2011 was het zover: de hele wereld keek toe hoe prins William en Kate Middleton elkaar het jawoord zeiden. De Britse troonopvolger trouwde met de liefde van zijn leven, die er werkelijk adembenemend uitzag op haar grote dag. Dat kwam onder meer door Kate's prachtige trouwjurk, een ontwerp van Alexander McQueen's Sarah Burton. Dit wist je nog niet over de bruidsjurk van Kate Middleton.

Het is alweer bijna tien jaar geleden dat prins William en Kate Middleton in het huwelijksbootje stapten. Tijd voor een (mode)terugblik: dit is alles wat je wil weten over de bruidsjurk van Kate Middleton.

De bruidsjurk van Kate Middleton

Voor de royal wedding kreeg Sarah Burton, creatief directeur bij Brits modehuis Alexander McQueen, de eer om de bruidsjurk van Kate Middleton te ontwerpen. De bijzondere jurk werd pas zichtbaar toen de toekomstige hertogin van Cambridge uit de trouwauto stapte, op weg naar de trappen van Westminster Abbey. Kate's jurk bestaat grotendeels uit kant met figuren van rozen, distels, narcissen en klavertjes vier, die de nationale emblemen van Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland representeren.

Dit wist je nog niet over de bruidsjurk van Kate Middleton

Kate's bruidsjurk had een sleep van bijna 3 meter.

Dit wist je nog niet over Kate Middleton's bruidsjurk

Het mag duidelijk zijn dat Kate Middleton er prachtig uitzag op haar bruiloft. Maar wat valt er nog meer te weten over de jurk? We hebben een aantal weetjes voor je op een rij gezet. Kende jij deze feiten over Kate Middleton's bruidsjurk al?

1. Extra smalle taille

Opvallend aan Kate's jurk is het kanten lijfje waardoor haar taille extreem smal lijkt. Hoewel Kate van zichzelf al erg smal is, werd het contrast tussen haar taille en heupen extra aangezet doordat er padding werd gebruikt. De jurk werd daardoor breder bij de heupen.

2. De mouwen zijn een ode aan andere royals

De bruidsjurk van Kate Middleton is de perfecte mix tussen klassiek en modern. De toekomstige hertogin wilde een ode brengen aan beroemde jurken uit de koninklijke geschiedenis. Zo is het ontwerp gebaseerd op de trouwjurk van Queen Elizabeth en Grace Kelly van Monaco. En dat is aardig gelukt, denken wij zo.

Dit wist je nog niet over de bruidsjurk van Kate Middleton

Grace Kelly (links) en Queen Elizabeth (rechts) op hun trouwdag.

3. De sleep was bijna 3 meter

Zo'n koninklijke trouwjurk verdient natuurlijk ook een waanzinnige sleep. Hoewel die van Kate bijna 3 meter lang was, had ze niet de langste sleep in de geschiedenis van koninklijke bruiloften. Dat was die van wijlen prinses Diana: haar sleep was met 7,5 meter de langste ooit.

4. Tiara van koningin Elizabeth

Voor haar grote dag mocht Kate een koninklijke tiara lenen van de Queen. Elizabeth kreeg de tiara van Cartier op haar 18de verjaardag van haar ouders. Het was oorspronkelijk een cadeau van Elizabeths vader George VI aan zijn vrouw. Het koninklijke juweel hield Kate's sluier perfect op zijn plek. 

5. Eén van de duurste trouwjurken

De bruidsjurk van Alexander McQueen was uiteraard niet goedkoop. De waarde? Zo'n 250.000 pond, omgerekend 280.000 euro. Daarmee is Kate's jurk één van de duurste royal bruidsjurken ooit. De allerduurste is van koningin Letizia van Spanje: haar japon bedroeg zo'n 6,5 miljoen (!) euro.

Dit wist je nog niet over de bruidsjurk van Kate Middleton

Het gelukkige koppel.

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Getty Images

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.