• Oranjes

Déze foto's van Willem-Alexander en Máxima's bruiloft zag je nog niet eerder

Op 2 februari 2002 stapten Willem-Alexander en Máxima in het huwelijksbootje. Inmiddels zijn we bijna negentien jaar verder en heeft het stel drie prachtige dochters: prinsessen Amalia, Alexia en Ariane. Tijd voor een terugblik: dit zijn de mooiste foto's van Willem-Alexander en Máxima's bruiloft die je nog niet eerder zag.

Door Redactie
willem-alexander maxima bruiloft

Story zocht de mooiste – en meest zeldzame – beelden van Willem-Alexander en Máxima's bruiloft uit. Welke is jouw favoriet?

De mooiste foto's van Willem-Alexander en Máxima's bruiloft 

1. Het paar ontvangt een huwelijkscadeau

Begin januari, net een paar weken voordat Willem-Alexander en Máxima elkaar het jawoord zouden zeggen, ontving het stel een bijzonder huwelijkscadeau: een gouden kroon van de Nederlandse Goud- en Zilversmid Vereniging.

Willem-Alexander en Máxima
© GettyImages

2. Nederland maakt zich klaar

Op 2 februari 2002 was het zover: Willem-Alexander en Máxima trouwden in Amsterdam. Heel Nederland maakte zich klaar voor het huwelijk. In Amsterdam waren de straten gevuld met toeschouwers, die een glimp hoopten op te vangen van het koninklijke koppel.

Willem-Alexander en Máxima
© GettyImages

3. Koningin Beatrix arriveert, aan de arm van prins Friso

Natuurlijk was moeder Beatrix aanwezig op de heuglijke dag. Hier is de voormalig koningin te zien samen met haar tweede zoon, wijlen prins Friso. Ook prins Claus was aanwezig bij het huwelijk van zijn oudste zoon. Een half jaar later kwam hij te overlijden.

Koningin Beatrix met prins Friso
© GettyImages

4. Prins Constantijn en een zwangere prinses Laurentien

Prins Constantijn woonde het huwelijk van zijn oudste broer bij samen met zijn vrouw, prinses Laurentien. Op dat moment waren de twee royals in verwachting van hun eerste kind, dochter Eloise.

Prins Constantijn en een zwangere prinses Laurentien
© GettyImages

5. Prins Bernard met zijn dochters prinses Irene en prinses Christina

Willem-Alexanders opa prins Bernard en tantes prinsessen Irene en Christina mochten de vreugdevolle dag in 2002 natuurlijk ook niet missen. Prins Bernard overleed twee jaar later op 93-jarige leeftijd, en prinses Christina kwam in 2019 te overlijden.

Prins Bernard met zijn dochters prinses Irene en prinses Christina
© GettyImages

6. De Spaanse koningin Sofia en haar zoon prins Felipe

Ook de buitenlandse royals kwamen af op het huwelijks van 'onze' Willem-Alexander en Máxima. Zo ook de toen nog Spaanse koningin Sofia en haar zoon prins Felipe (die nu het stokje heeft overgenomen van zijn moeder).

De Spaanse koningin Sofia en haar zoon prins Felipe
© GettyImages

7. De Belgische koning Albert II en zijn vrouw Paola

Naast het Spaanse koningshuis waren ook de Belgische royals aanwezig. Hier zien we de toenmalige Belgische koning Albert II en zijn vrouw Paola.

De Belgische koning Albert II en zijn vrouw Paola
© GettyImages

8. Prins Charles was ook van de partij

Tot slot was er ook een lid van het Britse koningshuis aanwezig bij de bruiloft van Willem-Alexander en Máxima: niemand minder dan prins Charles.

Prins Charles
© GettyImages

9. Nelson Mandela en zijn vrouw

Nog meer hooggeëerd publiek op Willem-Alexander en Máxima's grote dag. Nelson Mandela en zijn vrouw Graça Machel reisden af naar Amsterdam om de Nederlandse prins te zien trouwen met zijn grote Argentijnse liefde. De anti-apartheidsstrijder was toen al 83 jaar.

Nelson Mandela en zijn vrouw
© GettyImages

10. Aankomst van Willem-Alexander en Máxima bij de Beurs van Berlage

Het bruidspaar arriveerde bij de Beurs van Berlage in Amsterdam. Dat deed het koppel in stijl: zo kwamen ze aanrijden in een zilveren Rolls-Royce.

Willem-Alexander en Máxima
© GettyImages

11. Máxima en haar meterslange sleep

Máxima zag er werkelijk adembenemend uit op haar huwelijksdag. Ze droeg een trouwjurk van Valentino, mét een sleep van wel vijf meter. Die moest uiteraard voorzichtig gedragen worden door bruidsmeisjes.

Willem-Alexander en Máxima
© GettyImages

12. Het verliefde stel stapt in de gouden koets

Máxima kijkt liefdevol naar haar prins voordat ze samen de gouden koets in stappen.

Willem-Alexander en Máxima
© GettyImages

13. Máxima straalt in de gouden koets

De pasgetrouwde Máxima zwaait lachend naar de toeschouwers.

Máxima
© GettyImages

14. Nog even achterom kijken

Het lijkt bijna onmogelijk: die meterslange sleep van Máxima uit de gouden koets krijgen. Toch lukte het, zonder dat de stof ook maar kreukte of vies werd.

Willem-Alexander en Máxima
© GettyImages

15. De kus

Het moment waar heel Nederland op zat te wachten: de kus. Het koninklijke stel was amper uitgezwaaid of ze drukten hun lippen al op elkaar.

Willem-Alexander en Máxima
© GettyImages

16. Tijd voor feest!

Tijdens de de balkonscène werd er niet alleen gekust, maar ook veel gezwaaid en gelachen. Het werd tijd voor feest: zo werd de hele Dam gevuld met gouden confetti en slierten. Een bruiloft om nooit te vergeten!

Willem-Alexander en Máxima
© GettyImages

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!  

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!