• Royals

Delphine mag zichzelf prinses van België noemen

Door Redactie
Delphine mag zichzelf prinses van België noemen

Delphine mag zichzelf voortaan prinses van België noemen. Daar besloot het Brusselse hof donderdag toe, berichtte RTBF aan de hand van het vonnis. Daarmee verandert Delphine haar achternaam van Boël naar die van haar vader en koning Albert van Saksen-Coburg-Gotha.

Delphines kinderen, Joséphine en Oscar, krijgen daarmee ook de titels prinses en prins van België. De laatste zitting over de erkenning van het vaderschap van Koning Albert II tegenover Delphine Boël vond donderdag plaats. Daarin kreeg de prinses haar gelijk. Zij en haar kinderen mogen zichzelf daarom nu koninklijke hoogheid noemen.

Iets geknapt

Delphine zei dat het haar niet ging om geld, titels of ander gewin. Maar na de harteloze reactie van de koning veranderde ze van koers. Er was volgens intimi 'iets geknapt'. Bij de slotbehandeling bij het Brusselse Hof eiste ze 'exact dezelfde voorrechten, titels en hoedanigheden als haar twee broers en haar zus', vertelde advocaat Marc Uyttendaele. 'Ze wil niet langer gediscrimineerd worden', lichtte diens collega Alain De Jonge toe. Vandaar dat ze vroeg om de achternaam Van Saksen-Coburg en de titel prinses van België, met het predicaat 'Koninklijke Hoogheid'.

DNA-test

Begin dit jaar erkende Albert, de vader van regerend koning Filip, na een jarenlange juridische strijd en na het afnemen van een DNA-test, eindelijk dat hij Boëls biologische vader is. Maar de kunstenares nam daarmee nog geen genoegen. Ze eiste net zo behandeld worden als de andere kinderen van Albert en wilde de titel prinses van België krijgen.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.