Deense Margrethe denkt aan Griekse familie na dood Constantijn

De gedachten van de Deense koningin Margrethe gaan uit naar haar zus, de Griekse koningin Anne-Marie, en de rest van de Griekse familie.

Koningin Margrethe

Dat meldt het Deense koningshuis in een verklaring op Instagram. Constantijn, de laatste koning van Griekenland, is dinsdag op 82-jarige leeftijd overleden. De koning was getrouwd met Anne-Marie.

Margrethe en de rest van de Deense koninklijke familie hebben 'met veel verdriet' kennisgenomen van het overlijden van de koning, is in het bericht te lezen. 'De gedachten van de koninklijke familie gaan op dit moment uit naar koningin Anne-Marie en de rest van de Griekse familie.' De vlaggen op Amalienborg hangen woensdag halfstok.

Laatste koning Constantijn

Constantijn was koning van 1964 tot 1973, toen Griekenland veranderde in een republiek. Vanaf 1967 was hij verbannen na een staatsgreep van conservatieve legerofficieren, maar de laatste jaren heeft hij gewoon in Griekenland doorgebracht. Hij werd vorige week in het ziekenhuis opgenomen met ademhalingsproblemen.

Beroerte

Volgens de Griekse omroep ERT stierf hij aan een beroerte. Zijn vrouw en kinderen zouden volgens Griekse media de afgelopen dagen steeds bij hem zijn geweest. Zijn gezondheid was al jaren broos.

Enige zoon

Constantijn werd op 2 juni 1940 geboren als tweede kind van koning Paul en koningin Frederika. Omdat Constantijn de enige zoon was, volgde hij zijn vader op toen die in 1964 overleed. Hij trouwde met prinses Anne Marie van Denemarken, de zus van de huidige koningin Margrethe II.

Bron: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!