‘De Roy dreigt familieschandaal Oranjes te onthullen!’

Door Redactie
‘De Roy dreigt familieschandaal Oranjes te onthullen!’

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zullen gedacht hebben tijdens hun tijd op de troon niets meer van Edwin de Roy van Zuydewijn te duchten te hebben, maar die vlieger gaat niet op. In het diepste geheim gaf Edwin een tv-interview dat een schandaal van jewelste lijkt te herbergen. ‘Iedereen zal hier schande van spreken...’

Het was een tijdje rustig tussen Edwin de Roy van Zuydewijn (52) en de Oranjes. Het blijkt stilte voor de storm te zijn geweest: opnieuw doet Edwin van zich spreken en is hij druk doende een spectaculair nieuw hoofdstuk te gaan bijschrijven in wat in de volksmond ‘Margarita-gate’ is gaan heten – dit naast de juridische stappen die hij neemt om met terugwerkende kracht partneralimentatie te vorderen van zijn ex-vrouw, prinses Margarita (46). Met Edwin deed zij in 2003 een stevig boekje over de Oranjes open. Ondermeer werd verhaald over prins Friso, die zittend in de koninklijke touringcar tijdens nationale feestelijkheden in het geniep en vol dedain zijn middelvinger opstak naar dolenthousiaste Oranjefans langs de route. Koningin Beatrix – binnen de familie Trix genoemd – werd beschreven als een stevig inneemster, zeker tijdens de vele feestjes ten paleize. Bijeenkomsten die volgens Edwin en Margarita vaak uitmondden in regelrechte drinkgelagen. Geen al te positieve beweringen over de koninklijke familie, maar slechts onschuldige speldenprikjes vergeleken met andere aantijgingen van Edwin en Margarita. Opzienbarende beschuldigingen die uiteindelijk zelfs de politieke top van Nederland in grote verlegenheid brachten. In de geruchtmakende serie interviews in het tijdschrift HP/ De Tijd beschuldigde het toenmalige paar het Koninklijk Huis en inlichtingendienst AIVD immers van ongeoorloofde onderzoekspraktijken. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 48 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

‘De Roy dreigt familieschandaal Oranjes te onthullen!’

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Edwin Smulders