• Oranjes

De magie van koningin Máxima

Door Redactie
De magie van koningin Máxima

Koningin Máxima is én blijft het meest geliefde lid van de koninklijke familie. Elk jaar weer staat ze op nummer 1 van populariteitspolls en enquêtes. Wat maakt onze koningin zo leuk en bijzonder? Daarop geven royaltykenners, die zich met grote regelmaat in haar nabijheid bevinden, het antwoord. En: hoe is zij als echtgenote en moeder?

‘Hij boft maar met Máxima’ 

‘Al jaren volg ik Willem-Alexander. Hij is voor mij het leukste lid van de koninklijke familie. Niet iedereen weet het, maar hij heeft een uitstekend gevoel voor humor. Hij is een ijsbreker, een netwerker. Hij lijkt soms een beetje te bevriezen als er camera’s op hem gericht zijn, terwijl Máxima totaal ontspannen lijkt te zijn. Als de sfeer wat informeler is, is hij zó leuk. Iedereen zegt altijd: Hij boft maar met Máxima, maar zij boft ook met hem.’ 

Vorsten-hoofdredacteur Justine Marcella

‘Familiemens’

‘Dat prinses Máxima een familiemens is, heeft te maken met haar land van herkomst. In Argentinië is de familie geweldig belangrijk. (...) In het Argentijnse gezin komen kinderen op de eerste plaats. Máxima is een heel gewone moeder. Op school is ze luizen- en oppasmoeder en helpt ze mee met Sinterklaas. (...) Ze is net in de dertig als haar oudste wordt geboren: Amalia. Alexia en Ariane volgen. Drie dochters, die drietalig worden opgevoed – Nederlands, Spaans en Engels. Moeder Máxima heeft het liefst ook nog Frans en Italiaans erbij. Thuis omringt de prinses haar kinderen met zorg en aandacht. De weekends proberen ze zo veel mogelijk exclusief met het gezin door te brengen. En de schoolvakanties zijn heilig, die blokken ze ver vooruit. Ze genieten van hun vakantievilla in Griekenland en laten geen vrij uur onbenut.’                                             

Blauw Bloed-presentator Jeroen Snel 

Het hele artikel lees je in de Story Royal Special. Deze speciale editie ligt nu in de winkel of kan je hier online bestellen. 

De magie van koningin Máxima

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP