• Oranjes

De leukste foto's van Koningsdag van de Oranjes van de afgelopen jaren op een rijtje

Door Redactie
De leukste foto's van Koningsdag van de Oranjes van de afgelopen jaren op een rijtje

Dit jaar mogen we eindelijk weer ouderwets Koningsdag vieren! Na twee jaar het koningspaar op de televisie te hebben gevolgd kunnen we dit jaar afreizen naar Maastricht om handjes te schudden. Ook vrijmarkten en festivals kunnen weer doorgaan. Om dit te vieren heeft Story de allerleukste foto's van Koningsdag van de afgelopen jaren op een rijtje gezet. Wat was jouw favoriete Koningsdag? 

Eindhoven 

Vorig jaar werd de 54e verjaardag van de koning afgetrapt met een karavaan van oude en nieuwe auto's. Willem-Alexander reed voorop in een oude DAF die speciaal voor zijn grootouders koningin Juliana en prins Bernhard werd gemaakt in de jaren 50. Máxima reed achter haar echtgenoot in een hightech Lightyear. Ook de prinsessen zaten verdeeld in de auto's. Na hun tocht ging het gezin door een digitale 'selfie-straat' naar het water waarop een groot podium stond. Daar werd een verrassingsoptreden gegeven. Daarna kregen de koning, koningin en prinsessen enkele Eindhovense innovaties te zien in een studio.

Aan het einde van de dag gaven The Steamers een concert voor de koninklijke familie. 

Woningsdag

In 2020 werd Koningsdag voor het eerst vooral online gevierd. Gedurende de dag deelde het koninklijk gezin beelden van hun viering van Koningsdag, onder meer via de televisie en sociale media en het platform koningsdagthuis.nl. Om 16.00 uur sloot de koning de viering van Koningsdag af door het glas te heffen tijdens de nationale toost. De koninklijke familie deelde toen een aantal leuke foto's van hoe het er aan toeging op hun Instagram.

De tekst gaat verder onder de foto's.

Amersfoort 

In 2019 was de familie in Amersfoort. Tijdens een wandeling van ruim een kilometer presenteerde de stad zich aan de jarige koning en zijn gezin. Ze kregen theater, muziek en verhalen voorgeschoteld. De route ging van het Mariënhof aan de Kleine Haag naar het Eemplein, waar na het koninklijke bezoek een feest van start ging met optredens van onder anderen Maan en Jan Smit. 

De tekst gaat verder onder de foto's.

Groningen 

De familie was in 2018 in Groningen. De stad liet zich daar 'van zijn educatieve, sportieve, culturele, ondernemende, innovatieve én muzikale kant zien', zo schreef de koninklijke familie op hun Instagram. 

De tekst gaat verder onder de foto's.

Vijftigste verjaardag

De koning vierde in 2017 met het hele land zijn vijftigste verjaardag. De avond voor de 27e deed hij dit met 150 Nederlanders die op 27 april ook 50 werden of een andere kroonjaar (25, 50, 75 of 100 jaar) vierde. Op Koningsdag zelf was de familie in Tilburg en ze werden daar toegezongen door artiesten als Guus Meeuwis en Gers Pardoel. 

Beeld: Brunopress & Instagram

Instagram

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.