• Britse Royals

Cute! Prinses Eugenie in verwachting van tweede kind

Eugenie

Prinses Eugenie en haar partner Jack Brooksbank verwachten een tweede kind. Dat heeft Buckingham Palace dinsdag bekendgemaakt. 

In februari 2021 werd Eugenie voor het eerst moeder. Ze beviel van een zoon, August Philip Hawke Brooksbank. Het kleine prinsje kwam toen ter wereld via een keizersnede. Prinses Eugenie heeft een groot deel van haar leven last gehad van scoliose. Een corrigerende operatie die zij op 12-jarige leeftijd heeft ondergaan, leidde ertoe dat een keizersnede nodig was bij de bevalling. 

Nieuw leven

Prinses Eugenie en haar man zijn verheugd door de zwangerschap. In de aankondiging staat dan ook het volgende: 'De familie is heel blij en August kijkt er erg naar uit om grote broer te worden.'

Vernoemd naar prins Philip

De royal baby, grote broer in spe - August is vernoemd naar zijn overgrootopa prins Philip. Eugenie schreef over haar zoon op Instagram: 'Denkend aan mijn eigen opa, introduceren we onze kleine jongen in het weekend van de verjaardag van zijn opa', verwijst Eugenie naar zowel Philip als haar vader prins Andrew. 'Hij is vernoemd naar zijn overgrootopa en zijn oudovergrootvaders.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding. 

Schandaalprins

Eugenie trouwde in oktober 2018 met Jack Brooksbank. Zij is de jongste dochter van schandaalprins Andrew en Sarah Ferguson.