Contactverbod voor Amalia en Spaanse Leonor

Amalia (19) heeft een Whatsappgroepje opgericht voor Europese troonopvolgsters. Alleen Leonor van Spanje (17) zit níét in de groep. Opmerkelijk, zeker gezien het feit dat Amalia steeds vaker in Madrid te vinden is. Gekibbel tussen de kroonprinsessen, of is er meer aan de hand?

Door Redactie
Prinses Amalia
© Brunopress

Om beter contact met andere troonopvolgsters te kunnen houden, heeft prinses Amalia een Whats-appgroepje opgericht. Naast de Belgische prinses Elisabeth (21) behoort onder anderen ook prinses Ingrid Alexandra van Noorwegen (19) tot de chatgroep. De drie prinsessen waren onlangs nog samen op het verjaardagsfeestje van Ingrid Alexandra in haar thuisland. Daar waren heel wat prinsen en prinsessen te gast, en ongetwijfeld werden er ook veel telefoonnummers uitgewisseld.

‘Het is fijn om met Elisabeth en Ingrid Alexandra te praten, omdat ze in dezelfde positie zitten als ik,’ onthulde Amalia over haar beslissing om de groep aan te maken. ‘We hoeven elkaar daar niets over uit te leggen, ze begrijpen perfect hoe ik me voel.’

Buiten de boot

Een prinses die zich in dezelfde positie bevindt, maar níét tot het exclusieve Whatsappgroepje behoort, is Leonor van Spanje. Zij neemt het roer later over van haar vader koning Felipe. Het is dus opvallend dat Leonor buiten de boot valt en geen onderdeel mag uitmaken van de Whatsappgroep. Zeker gezien het feit dat Amalia vaak naar Madrid afreist.

Klaargestoomd

‘Disneyprinses’ Leonor, zoals ze door de Spaanse media wordt genoemd, wordt al haar hele leven lang klaargestoomd voor haar toekomstige rol als koningin: tijdens hun kindertijd werd het Leonor verboden om internet te gebruiken en tv te kijken. Bovendien moest ze om negen uur naar bed. Om gezond te blijven mocht ze ook geen snoep eten en naar verluidt moest het schoolmenu zelfs worden aangepast om aan haar strikt gebalanceerde dieet te voldoen. Naast de schooluren moest de prinses dan weer privélessen volgen om meerdere talen onder de knie te krijgen en werd ze onderwezen in protocol, diplomatie en de geschiedenis van de monarchie. 

Volledige controle

Leonor is dus ook geen prinses die zomaar de keuze krijgt bij welke Whatsapp-groepjes ze zich aansluit, of in welk gezelschap ze zich mag bevinden. Moeder Letizia houdt haar dochter strak aan de spreekwoordelijke ketting, en wil de volledige controle over haar sociale leven. Bovendien wil Letizia het risico niet lopen dat de chatgesprekken van haar dochter uitlekken. Dat haar dochter zich zou aansluiten bij de Whatsappgroep van Amalia is voor de Spaanse koningin dus uitgesloten. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 13 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.