• Royals

Charles Spencer weigerde bijzonder verzoek The Crown

Door Redactie
Charles Spencer weigerde bijzonder verzoek The Crown

Dat niet alle Britse royals blij zijn met hitserie The Crown is een feit. Graaf Charles Spencer, de broer van (wijlen) prinses Diana is één van hen. Toen de makers van The Crown contact met hem zochten in verband met een speciaal verzoek, verkocht hij hun dan ook een keihard NEE.

In het vierde seizoen van successerie The Crown draait het grotendeels om het turbulente liefdesleven van prins Charles en prinses Diana. Hoewel de kijkers aan het scherm gekluisterd zitten, zijn de Britse royals volgens vrienden van prins Charles not amused. ‘Er wordt geen rekening gehouden met de gevoelens van de betrokkenen. Het gaat om dingen die 25 of 30 jaar geleden in een zeer moeilijke tijd zijn gebeurd,’ zeggen zij in Daily Mail. ‘Ook prins William zou niet blij zijn met de manier waarop zijn ouders worden neergezet in de serie.’ Graaf Charles Spencer, de broer van de in 1997 overleden prinses Diana, deelt Williams mening. ‘Waar ik me zorgen om maak, is dat mensen zo’n programma zien en vergeten dat het fictie is. Dit geldt zeker voor buitenlanders,’ vertelde hij in een interview in het Engelse tv-programma Love Your Weekend. ‘Amerikanen vertellen me constant dat ze The Crown hebben gekeken en ik merk dan dat ze het zien als een geschiedenisles. Nou, dat is het niet!’

'Nee!'

Toen de makers van de Netflix-serie hem eerder een bijzonder verzoek deden, verkocht hij hun dan ook een keihard ‘nee’! ‘Ze benaderden mij om toestemming te geven om te mogen filmen in Althorp House, het huis van onze familie waar Diana opgroeide. Natuurlijk heb ik dit geweigerd, ik heb gezegd dat het absoluut geen optie was. Ik zie het als mijn plicht om het voor Diana op te nemen waar ik kan.

Beeld: Getty Images

Lees het hele verhaal in Story. Editie 50 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.