Charles begint zijn eerste staatsbezoek als Britse koning

De Britse koning Charles begint woensdag aan zijn staatsbezoek aan Duitsland.

Koning Charles
© Getty Images

Charles en koningin-gemalin Camilla brengen samen een bezoek aan de steden Berlijn en Hamburg. Het bezoek van het koningspaar duurt tot en met vrijdag.

Het is het eerste staatsbezoek van Charles sinds hij koning van het Verenigd Koninkrijk is. De Duitse president Frank-Walter Steinmeier noemde het eerder een 'belangrijk Europees gebaar' dat Charles naar Duitsland afreist.

Planning

Woensdagavond zullen Charles en Camilla aanschuiven bij een staatsbanket, waarbij Steinmeier en Charles beiden een speech zullen geven. Ook brengt Charles een bezoek aan Duitse soldaten en Oekraïense vluchtelingen. Op de derde dag zijn de koning en koningin-gemalin in Hamburg, waar er onder andere een kranslegging zal zijn bij een monument. Charles maakt daarna een trip op een boot, terwijl Camilla een lagere school bezoekt.

Frankrijk

Charles zou aanvankelijk van afgelopen zondag tot en met dinsdag een staatsbezoek brengen aan Frankrijk, maar vrijdag werd bekend dat de Britse monarch en de Franse president Emmanuel Macron in overleg hadden besloten het bezoek uit te stellen. Reden daarvoor was de onrust in het land naar aanleiding van de omstreden pensioenhervorming van Macron.

Ook in Duitsland was het de afgelopen dagen onrustig, daar vanwege massale stakingen in het ov. Medewerkers eisen loonsverhoging om prijsstijgingen te compenseren. Door de stakingen lag het openbaar vervoer zo goed als plat in het land.

Bron: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!