Koningin-gemalin Camilla wijst zes beste vriendinnen aan als ‘Queen’s companions’

Door Fleur Hartman
Camilla

De Britse koningin-gemalin Camilla heeft zes van haar beste vriendinnen aangewezen als de 'Queen's companions', haar officiële metgezellen. Zij vervangen gezamenlijk de traditionelere rol van koninklijke hofdame.

Persoonlijke ondersteuning

De metgezellen van Camilla zullen veel lichtere taken hebben en de vrouw van koning Charles slechts bij een paar belangrijke evenementen per jaar vergezellen. De zes bieden haar dan ‘persoonlijke ondersteuning’ bij sommige staats- en officiële taken, aldus Buckingham Palace.

Langdurige vertrouwelingen

Volgens Britse media gaat het om zes langdurige vertrouwelingen van Camilla. Het zijn Sarah Troughton, Jane van Westenholz, Fiona Shelburne (de markiezin van Lansdowne), Katharine Brooke, barones Carlyn Chisholm en Sarah Keswick. Enkele van hen zullen dinsdag hun opwachting maken bij een receptie op Buckingham Palace, waar ook onder anderen koningin Mathilde van België en koningin Rania van Jordanië bij zullen zijn.

Eerste toespraak

Onlangs hield Camilla haar eerste toespraak als koningin-gemalin. Ze heeft voor de Queen's Commonwealth Essay Competition stilgestaan bij het overlijden van haar schoonmoeder Elizabeth. De 75-jarige Camilla zei in haar toespraak dat Elizabeth nog altijd veel wordt gemist. 'In de afgelopen maanden hebben mijn man en ik enorme steun gehad aan de condoleances die we uit alle uithoeken van de wereld hebben ontvangen, en nog steeds ontvangen', zei de vrouw van koning Charles verder. 'Zij herinneren ons eraan dat het geschreven woord een unieke kwaliteit bezit om te verbinden, genezen, gerust te stellen en hoop te geven, zelfs in een periode van rouw.'

Camilla gaf de toespraak tijdens een receptie voor de winnaars van de schrijfwedstrijd. Na afloop nam Camilla de tijd om te poseren met de jonge prijswinnaars.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina! Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Storynieuwsbrief.