• Britse Royals

Britse koningshuis speelt volgens prins Harry 'een vies spelletje'

prins Harry

Door het Britse koningshuis wordt regelmatig nieuws gelekt en worden verhalen verspreid. Dat beweert prins Harry in de nieuwste trailer voor de zesdelige Netflixdocuserie Harry & Meghan.

De hertog van Sussex spreekt in de video over 'een vies spelletje' dat wordt gespeeld.

Niet precies duidelijk

In de trailer wordt niet duidelijk wat daar precies mee wordt bedoeld. Wel worden vergelijkingen gemaakt tussen Harry's vrouw Meghan en zijn moeder prinses Diana, die beide veel media-aandacht kregen als echtgenoten van prinsen.

'Doodsbang'

Harry herhaalt in de trailer ook dat hij 'doodsbang was dat de geschiedenis zich ging herhalen'. Prinses Diana overleed in 1997 in Parijs bij een auto-ongeluk toen ze werd achtervolgd door paparazzi. Bronnen stellen in de documentairereeks ook dat er een 'oorlog tegen Meghan' werd gevoerd, 'ten goede van anderen'.

Documentaireserie

Harry & Meghan is een zesdelige documentaireserie over de relatie van het stel en wat zij hebben meegemaakt als leden van de Britse koninklijke familie. De eerste drie afleveringen komen donderdag uit. Een week later volgen de andere drie delen. De Britse koninklijke familie gaat naar verwachting niet reageren op de nu al veelbesproken Netflix-documentaire. De Daily Mail schrijft op basis van bronnen dat het paleis de serie als 'business as usual' beschouwt.

Frustratie

Binnen Buckingham Palace zou er 'toenemende frustratie en vermoeidheid' zijn over hoe Harry en Meghan steeds opnieuw de media opzoeken. Maar van crisisberaad, zoals afgelopen week geschreven werd door The Mirror, is geen sprake. 'We laten ons niet uit koers blazen door rukwinden afkomstig van de Atlantische Oceaan', zegt een paleisbron tegen de tabloid verwijzend naar Amerika, waar de hertog en hertogin van Sussex wonen.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.