• Royals

Brits koningshuis bekritiseerd om déze foto van spelende prins George

Door Redactie
Brits koningshuis bekritiseerd om déze foto van spelende prins George

Prins George (4) is de onschuld zelve. Daarom schrokken sommige royaltyfans van een nieuwe foto, waarop de koninklijke kleuter aan het spelen is met een speelgoedpistooltje.

Ophef

George was met mama Kate Middleton mee naar een polowedstrijd van prins William. Het ventje vond zijn nepwapen alleen veel interessanter. Foto’s van hoe hij ermee in de weer is samen met een vriendje, schieten bij sommigen in het verkeerde keelgat. “Kinderen zouden in deze tijd een pistool niet als speelgoed mogen zien”, betoogt iemand op Twitter. Een ander: “Het is geen grap dat sommige mensen doodgaan nadat hun kinderen een echt pistool voor een speeltje aanzagen.” De ophef ontstaan vooral omdat er nu zoveel te doen is om de schietpartijen op scholen in Amerika.

Speelgoed

Er klinkt ook ander geluid: “Welk klein jochie speelt er niet met een speelgoedpistooltje?”, “Het is een kind, laat hem spelen waar hij mee wil spelen” en “In de toekomst zal hij vast leren hoe hij een pistool hoort te bedienen, net als zijn vader en opa”. Kensington Palace heeft (nog) niet op de ophef gereageerd.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Brits koningshuis bekritiseerd om déze foto van spelende prins George

Beeld: Getty Images | Libelle.nl