Bezwijkt Madeleine onder druk van het hof?

'Een verwend nest dat op kosten van de belastingbetaler leeft.’ Criticasters, het volk en royaltywatchers hebben al jaren geen goed woord over voor prinses Madeleine (40), de jongste dochter van het Zweedse koningspaar Carl Gustaf en Silvia.

madeleine

In 2010 verliet ze haar vaderland vanwege liefdesverdriet om haar verbroken verloving met Jonas Bergström – in Amerika hoopte ze haar gebroken hart te helen. Dat lukte dankzij de Amerikaanse bankier Chris O’Neill. In 2013 trouwden de twee en werden later de trotse ouders van Leonore, Nicolas en Adrienne.

Van New York verhuisden ze naar Londen om zich in 2018 definitief te vestigen in Florida.

Onbegrip 

Dat leidde tot veel onbegrip bij de rest van de koninklijke familie. ‘De koningin en kroonprinses Victoria zijn erg van streek en hebben bij Madeleine gepleit om aan de kinderen te denken,’ klonk het in de Zweedse pers. Ook het volk was niet te spreken over het verblijf van de prinses in The States. 

Verbannen

Ondertussen dreigde Madeleine ook van het hof verbannen te worden. Steeds vaker werden zij en haar echtgenoot uitgesloten van familiebijeenkomsten. Kennelijk voelt Madeleine zich zo onder druk gezet, dat ze heeft besloten tóch terug te keren naar haar vaderland. Het hof maakte vorige week bekend dat Madeleine en haar gezin zich komende zomer weer gaan vestigen in Zweden.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 11 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.