Belgische prinses Delphine danst op tv

Door Redactie
Belgische prinses Delphine danst op tv

Hoewel het koningshuis het bestaan van Delphine als buitenechtelijke dochter eerder afdeed als ‘roddels’ bleek tijdens een door haar aangespannen rechtszaak dat ze daadwerkelijk Alberts dochter is, geboren uit een relatie met haar moeder Sybille de Selys Longchamps; een DNA-test deed daarover geen enkel misverstand bestaan.

Nu Delphine, die haar brood verdient met kunstwerken van papier-maché, sindsdien als ‘koninklijke hoogheid’ door het leven mag gaan, werd ze er door criticasters onlangs van beticht zich ineens veel minder toegankelijk voor gewone burgers op te stellen, en werd haar nuffig en zelfs arrogant gedrag verweten. Die beschuldiging hoopt Delphine te logenstraffen door mee te doen aan de Belgische versie van Dancing with the Stars, die daar dit najaar op Play4 verschijnt. Aan de Vlaamse Story gaf prinses Delphine daarover een uniek interview, dat deze week bij onze zuiderburen verschijnt.

Dancing with the Stars

Haar tv-optreden in Dancing with the Stars, waarin ze schittert in de armen van de Nederlandse danscoach Sander Bos, zal haar nu wellicht de rol van publiekslieveling binnen de koninklijke familie teruggeven. De Vlaamse Story sprak Delphine tussen de danstrainingen door, die kort stillagen omdat de prinses herstellende is van corona.  ‘De ziekte heeft me echt verrast. Afgelopen zomer werd ik twee keer gevaccineerd. Het virus heeft me trouwens flink te pakken, ik voel me zo uitgeput. Het enige wat ik kan doen, is mezelf afzonderen en hopen dat het snel betert.’

Motivatie

De prinses werd twee jaar terug al gepolst door de tv-producent, maar had toen nog andere verplichtingen. Nu lukt het haar wel, nadat ze lang twijfelde of ze er niet te oud voor was. ‘En uit vrees om mezelf compleet belachelijk te maken. Tijd om mijn stoute schoenen aan te trekken en over die angst heen te walsen! Wat ook helpt en me moed geeft, is mijn motivatie om de Make-A-Wish Foundation een zetje te geven. Met mijn deelname willen we de bijzondere wens van een jongetje waarmaken, dat van een groot feest droomt,’ aldus prinses Delphine in de Vlaamse Story.

Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 46 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.