Belgische koningin Paola komt ten val en moet weer rust houden

Door Redactie
Belgische koningin Paola komt ten val en moet weer rust houden

De Belgische koningin Paola is gevallen en moet daarom rust nemen, schrijft Het Laatste Nieuws (HLN). Het is 'niet ernstig', zou het hof aan de Belgische krant hebben laten weten, maar de 85-jarige moeder van koning Filip moet wel rust nemen.

Hierdoor moet ze de intrede van haar kleinzoon, prins Gabriël, in de Koninklijke Militaire School (KMS) missen.

Intrede prins Gabriël

Bij de intrede van Gabriël is Paola's man, koning Albert, wel bij aanwezig. Ook onder anderen koning Filip en koningin Mathilde zijn bij zijn intrede aanwezig. Elisabeth, de zus van Gabriël, is net als Paola afwezig. De prinses is terug in Oxford in Engeland, waar ze studeert. Elisabeth zat twee jaar geleden nog op de KMS.

Val

Het is de tweede keer dit jaar dat Paola ongelukkig ten val komt, meldt HLN. Dat gebeurde eerder in maart, waarbij de koningin een breuk opliep in haar rechterarm. Destijds moest ze acht weken rust houden. Hoe lang dat dit keer gaat zijn is niet bekend.

Beroertes

Paola's gezondheid kwam eerder al meerdere keren in het nieuws. De koningin kampt sinds een aantal jaar met hartritmestoornissen en lijdt aan osteoporose. Door die botaandoening brak ze bij verschillende valpartijen een ruggenwervel en later een heup. In 2015 en 2018 kreeg ze al een beroerte. Bij de laatste - in 2018 - is ze echter snel hersteld, zonder er blijvend letsel aan over te houden. Wel werd haar medicatie toen aangepast om herhaling te voorkomen. De Belgische zender RTBF meldde eerder dat de vorstin een herseninfarct zou hebben gehad. Dit werd echter niet door het paleis bevestigd.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.