Belgisch koningspaar vangt Oekraïense gezinnen op

Door Redactie
Belgisch koningspaar vangt Oekraïense gezinnen op

Koning Filip en koningin Mathilde van België gaan Oekraïense vluchtelingen opvangen. Drie gezinnen zullen worden ondergebracht in appartementen van de Koninklijke Schenking, de organisatie die staatseigendom ter beschikking stelt aan de koninklijke familie.

De gezinnen kunnen vanaf begin april in de woningen, die eerst nog moeten worden ingericht. 'Het oorspronkelijke doel van deze accommodaties was om ze ter beschikking te stellen aan sociale instanties om mensen met een laag inkomen te huisvesten, een missie die goed aansluit bij wat we met de Koninklijke Schenking willen bereiken', zegt Jan Smets, voorzitter van de Koninklijke Schenking, tegen Belgische media.

Bezoek

Filip heeft woensdag samen met premier Alexander De Croo een bezoek gebracht aan een registratiecentrum voor Oekraïense vluchtelingen in Brussel. De koning sprak daar onder meer met mensen die net waren geregistreerd.

Bron: ANP | Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.