• Oranjes

Bedreigingen prinses Amalia komen volgens getuigenverklaring niet vanuit Taghi

Door Redactie
Bedreigingen prinses Amalia komen volgens getuigenverklaring niet vanuit Taghi

Ridouan Taghi heeft in een schriftelijke getuigenverklaring ontkend dat hij iets te maken heeft de moorden op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Ook heeft hij niets te maken met de bedreiging van prinses Amalia, zou in die verklaring staan.

Taghi is geen verdachte in die zaken, maar er wordt gesuggereerd dat hij er wel achter zit.

Verklaring

Taghi (44) heeft de verklaring opgesteld als getuige in de strafzaak tegen zijn neef Youssef T., voormalig advocaat. T. wordt ervan verdacht dat hij heeft meegewerkt aan uitbraakplannen van Taghi, die in voorarrest zit in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught. Ook zou hij de boodschapper zijn geweest tussen Taghi en criminele contacten in de buitenwereld.

'Als monster neergezet'

In zijn verklaring beklaagt Taghi zich ook over de negatieve beeldvorming over zijn persoon in de media. 'Ik word als een soort monster neergezet', stelt hij. Taghi wordt in de media in verband gebracht met de moorden op Reduan B., de broer van kroongetuige Nabil B. in het Marengo-proces, op diens advocaat Derk Wiersum en op Peter R. de Vries. Onlangs werd naar hem gewezen toen bekend werd dat prinses Amalia in verband met bedreigingen wordt beveiligd. Van een formele verdenking is geen sprake.

Bedreigingen prinses Amalia

Amalia begon in september aan de studie politics, psychology, law and economics (PPLE) aan de Universiteit van Amsterdam. Hiervoor verhuisde ze ook naar de hoofdstad. Op 17 september kwam naar buiten dat de beveiliging rondom prinses Amalia is verhoogd. Criminelen zouden het voorzien hebben op Amalia en minister-president Rutte. De beveiligingsmaatregelen werden bij beide flink aangescherpt, omdat de autoriteiten bang zijn voor ontvoering of zelfs een aanslag. In afwachting van het onderzoek woont Amalia niet meer in haar Amsterdamse studentenhuis. En dat terwijl ze net een week van start was gegaan met haar opleiding.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.