Bedreigingen Amalia 'hakten er heel hard in' bij koning

De bedreigingen tegen prinses Amalia hebben 'in ons persoonlijk leven er heel hard ingehakt', vertelt koning Willem-Alexander in de podcast Door de ogen van de Koning.

Prinses Amalia en koning Willem-Alexander
© Getty Images

Het staatshoofd vindt het 'mooi om te zien' hoe zijn kinderen omgingen met de bedreigingen tegen prinses Amalia, ondanks dat Amalia 'niets meer kon doen' en 'geen studentenleven meer kon hebben'. 'Als ouders vreet het wel echt aan je.'

Vorig jaar werd bekend dat Amalia vanwege bedreigingen niet in Amsterdam, haar studiestad, kon gaan wonen. 'De onzekerheid, de onvrijheid, dat is niet zoals je je kinderen wil opvoeden en wat je kinderen wil meegeven', vertelt de koning. Amalia praat er volgens Willem-Alexander wel 'goed' over, 'maar het geeft geen levensvreugde of iets. Daarom moet het zo snel mogelijk over zijn'.

Podcast

In de podcast Door de ogen van de Koning blikt Willem-Alexander samen met radiomaker Edwin Evers terug op de afgelopen tien jaar van zijn koningschap. De aflevering van donderdag gaat over het jaar 2022 en een deel van 2023. Het is ook de laatste aflevering.

Bron: ANP

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!