• Royals

Advocaat: 'Misbruikzaak tegen prins Andrew mogelijk niet wettig'

Door Redactie
Advocaat: 'Misbruikzaak tegen prins Andrew mogelijk niet wettig'

De rechtszaak tegen de Britse prins Andrew is begonnen. Hij ontkent nog steeds in alle toonaarden iets verkeerd gedaan te hebben. 

De advocaat van de Britse prins heeft maandag tijdens een hoorzitting ontkend dat zijn cliënt een minderjarige vrouw heeft misbruikt.

Vergrepen aan een vrouw

Volgens de advocaat, Andrew Brettler, is de civiele rechtszaak die de vrouw heeft aangespannen in New York daarnaast mogelijk niet rechtsgeldig. De prins is aangeklaagd door Virginia Giuffre, die zegt dat hij zich herhaaldelijk aan haar heeft vergrepen toen ze 17 jaar oud was.

Regeling getroffen

Tijdens de telefonische hoorzitting zei Brettler dat Giuffre in 2009 een regeling heeft getroffen in een aparte rechtszaak. Daarmee zou ze hebben ingestemd dat ze niet langer het recht had de prins aan te klagen.

Onwettig

'De aanklager heeft een regeling getroffen waarmee de hertog van York en anderen worden ontzien van mogelijke aansprakelijkheid', aldus de advocaat, die vanuit Los Angeles inbelde. 'Dit is een ongegronde, niet-levensvatbare en mogelijk onwettige rechtszaak.'

Dagvaarding

Ook zou Giuffre prins Andrew niet rechtmatig hebben gedagvaard. Zo zouden de papieren van de dagvaarding bij een politieagent die het huis van de prins bewaakte, zijn afgegeven. De advocaat van de vrouw stelt dat de papieren wel op de juiste manier zijn overhandigd.

Misbruikt

De nu 38-jarige Giuffre beweert dat de zoon van de Britse koningin Elizabeth haar ruim twintig jaar geleden heeft misbruikt, rond dezelfde tijd dat ze ook door de omstreden zakenman Jeffrey Epstein seksueel werd misbruikt. De prins ontkent de beschuldigingen aan zijn adres. De volgende zitting in de zaak staat gepland voor 13 oktober.

Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.