• Liefde
  • Oranjes

Willem-Alexander en Máxima 21 jaar getrouwd: de leukste foto's op een rij

Vandaag zijn koning Willem-Alexander en koningin Máxima 21 jaar getrouwd! Op 2 februari 2002 vond de bruiloft plaats van het koningspaar. Story blikt speciaal voor deze gelegenheid terug op de afgelopen twintig jaar. 

Willem-Alexander en Máxima 20 jaar getrouwd: de leukste foto's op een rij

In 1999 ontmoette koning Willem-Alexander en koningin Máxima elkaar in Sevilla. De relatie was eerst een geheim, maar toch doken de eerste foto's van het stel in 2001 op. 

Houterige Willem-Alexander

Terug naar Sevilla, 1999. Dit is the place to be waar Koningin Máxima en Koning Willem-Alexander elkaar hebben ontmoet. Toen nog: Prins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta. Ze zouden zijn gekoppeld door wederzijdse vriendin Cynthia Kaufmann. Later in het weekend spraken Máx en Alex pas met elkaar. Waarna de prins al zijn charmes in de strijd heeft gegooid. Ze dansten samen en Máxima maakte grapjes over de houterige Willem-Alexander. Eind goed, al goed.

Máxima was al bezet

Wist je trouwens dat Máxima eigenlijk al een liefje had? Ze woonde nét samen met Amerikaan Dieter Zimmerman. Maar echt gelukkig was Máx niet. Máxima en Dieter maakten veel ruzie. Toen Dieter eenmaal hoorde dan Máxima voor de charmes van onze Nederlandsche kroonprins viel, waren de rapen gaar. Volgens verschillende bronnen pakte hij zijn koffers en vertrok. Hij beweerde dat Máxima hem had bedrogen.

Ten huwelijk vragen

De koning vroeg Máxima in januari 2001 tijdens een privéschaatsles op de vijver van Huis ten Bosch ten huwelijk. 'Het was een mooie vrijdagmiddag en ik dacht Máxima moet toch leren schaatsen', zei Willem-Alexander over het aanzoek. 'Wat is er nou Hollandser dan schaatsen?'

Bruiloft

Willem-Alexander en Máxima werden indertij in de Beurs van Berlage getrouwd door toenmalig burgemeester van Amsterdam Job Cohen. Het kerkelijk huwelijk werd direct daarna voltrokken in de Nieuwe Kerk door dominee Carel ter Linden. Op haar trouwdag droeg Máxima een jurk van Valentino.

Foto's

Willem-Alexander en Máxima 2002
© Edwin Smulders

Den Haag, 17 september 2002. Prinsjesdag met Prins Willem Alexander, Prinses Maxima, en Prins Friso

Willem-Alexander en Máxima 2003
© Edwin Smulders

Lech, 20 februari 2003. Prins Willem Alexander en Maxima op wintersport. 

Willem-Alexander en Máxima 2004
© Edwin Smulders

Groningen, 30 april 2004. Koninginnedag 2004 in Warffum (Groningen)

Willem-Alexander en Máxima 2005
© Edwin Smulders

Wassenaar, 17 juli 2005. Fotomoment met Maxima Amalia Prins Willem Alexander en Alexia bij hun woning de eikenhorst.

Willem-Alexander en Máxima 2006
© Edwin Smulders

Buenos Aires 1 april 2006. Prinses maxima Prins Willem Alexander en Koningin Beatrix op staatsbezoek in Argentinië.

Willem-Alexander en Máxima 2007
© Edwin Smulders
Apeldoorn, 1 september 2007. Prins Willem Alexander viert zijn 40e verjaardag op paleis het Loo met Maxima Alexia Ariane en Amalia.
Willem-Alexander en Máxima 2008
© Edwin Smulders

Wassenaar, 11 juli 2008. Foto uurtje met prinses Maxima Prins Willem Alexander en hun dochters Prinses Amalia Prinses Alexia en Prinses Ariane. Ze komen aanrijden in een bakfiets.

Willem-Alexander en Máxima 2009
© Edwin Smulders

New York, 12 september 2009. Prins Willem Alexander en Prinses Maxima tijdend gala op de marine boot HMS Tromp.

Willem-Alexander en Máxima 2010
© Edwin Smulders

Scheveningen, 13 november 2010. Prinses Maxima Prins Willem Alexander en Amalia Ariane en Alexia bij intocht Sinterklaas.

Willem-Alexander en Máxima 2011
© Edwin Smulders

Italie, Toscane Tavernelle, 4 Juli 2011. Koninklijke Familie met Prins Willem Alexander, Prinses Maxima, Koningin Beatrix en de kinderen Prinses Amalia, Prinses Alexia en Prinses Ariane bij het jaarlijkse fotouurtje.

Willem-Alexander en Máxima 2012
© Edwin Smulders

Amsterdam, 9 september 2012. Maxima doet mee met de Amsterdam City Swim door de grachten van Amsterdam. Prins Willem Alexander en hun dochters prinses Amalia Alexia en Ariane wachten haar an de finish op de keizersgracht op.

Willem-Alexander en Máxima 2013
© Edwin Smulders

Amsterdam, 30 april 2013. Inhuldiging Koning Willem Alexander en Koningin Maxima.

Willem-Alexander en Máxima 2014
© Edwin Smulders

Rotterdam, 1 februari 2014. Feest voor prinses Beatrix waarbij bijna de gehelen koninklijke familie aanwezig is in Ahoy. Koning Willem Alexander en Koningin Maxima.

Willem-Alexander en Máxima 2015
© Edwin Smulders

Wassenaar, 10 juli 2015. Fotouurtje met Koningin Maxima Koning Willem Alexander en de prinsesjes Amalia Alexia en Ariane op het strand van Wassenaar.

Willem-Alexander en Máxima 2016
© Edwin Smulders

Lech, 22 Februari 2016. Jaarlijkse fotopersdag Koninklijk huis. Koning Willem Alexander en Koningin Maxima.

Willem-Alexander en Máxima 2017
© Edwin Smulders

Lech, 27 februari 2017. Fotouurtje van de koninklijke familie in Oberlech. Dit jaar waren alleen Koning Willem Alexander Koningin Maxima en de prinsesjes Amalia Ariane en Alexia aanwezig.

Willem-Alexander en Máxima 2018
© Edwin Smulders

Amsterdam, 3 februari 2018. Prinses Beatrix viert haar 80e verjaardag in het paleis op de dam. Koning Willem-Alexander en koningin Maxima arriveren met hun dochters, de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane.

Willem-Alexander en Máxima 2019
© Edwin Smulders

Den Haag, 17 september 2019. Prinsjesdag 2019. Koning Willem Alexander Koningin Maxima Prins Constantijn en Prinses Laurentien arriveren met koets op binnenhof en bij paleis Noordeinde.

Willem-Alexander en Máxima 2020
© Edwin Smulders

Den Haag, 17 juli 2020.Koninklijk fotouurtje in de tuin van Huis ten Bosch. Vanwege corona was er veel minder pers uitgenodigd dan andere jaren. Aanwezig koning Willem Alexander Koningin Maxima en de prinsessen Amalia Alexia en Ariane.

Willem-Alexander en Máxima 2021
© Edwin Smulders

Amsterdam, 12 mei 2021. Koning Willem Alexander Koningin Maxima Prinses Beatrix Prinses Amalia Alexia en Ariane bij Carre vanwege de 50e verjaardag van Koningin Maxima.

Willem-Alexander en Máxima 2022
© Edwin Smulders

Amsterdam 10 november 2022. De president van Italie Sergio Mattarella ontvangt Koning Willem Alexander en koningin Maxima bij concertgebouw.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina! Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief