2020 ook voor de royals een jaar om nooit te vergeten: koninklijke hoogte- en dieptepunten Zweden

Door Redactie
2020 ook voor de royals een jaar om nooit te vergeten: koninklijke hoogte- en dieptepunten Zweden

Ophef om de Griekenland-vakantie van Willem-Alexander en Máxima, doodsbedreigingen aan het adres van kroonprinses Amalia, de Spaanse oud-koning Juan Carlos die in ballingschap zit in Abu Dhabi vanwege betrokkenheid bij omstreden zaken en liefdesellende voor de Monegaskische vorst Albert en zijn zus prinses Caroline. Het afgelopen jaar hebben de Europese royals heel wat voor hun kiezen gekregen.

Forse kritiek komt er op koning Carl Gustaf, die een BMW M8 coupé van 151.000 euro aanschaft én voor zo’n 235.000 euro een tractor koopt voor gebruik op het koninklijk landgoed bij Stenhammer Slott. Slechte beslissingen in een tijd van grote crisis, vinden veel Zweden.

Hulp nodig

In een documentaire voor de Zweedse tv-zender TV4 vertelt prinses Sofia, de echtgenote van prins Carl Philip, dat ze professionele hulp nodig had om de kritiek te verwerken die er was op haar en op haar relatie met Carl Philip. Ze was bikinimodel, tongzoende op tv met een pornoster en bracht een wilde tijd in New York door – niet geschikt om prinses te worden, vond men. Gesprekken met een professional hielpen haar.

Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 52 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.