2020 ook voor de royals een jaar om nooit te vergeten: Koninklijke hoogte- en dieptepunten België

Door Redactie
2020 ook voor de royals een jaar om nooit te vergeten: Koninklijke hoogte- en dieptepunten België

Ophef om de Griekenland-vakantie van Willem-Alexander en Máxima, doodsbedreigingen aan het adres van kroonprinses Amalia, de Spaanse oud-koning Juan Carlos die in ballingschap zit in Abu Dhabi vanwege betrokkenheid bij omstreden zaken en liefdesellende voor de Monegaskische vorst Albert en zijn zus prinses Caroline. Het afgelopen jaar hebben de Europese royals heel wat voor hun kiezen gekregen.

Eind januari erkent oud-koning Albert éíndelijk, naar aanleiding van de uitslag van een (door de rechter opgelegde) DNA-test, zijn buitenechtelijke dochter Delphine. Omdat hij (onterecht) verklaart dat er nooit een echte band tussen hen was, besluit boze Delphine alles wat haar toekomt op te eisen. Met succes: zij heet nu Delphine van Saksen-Coburg, prinses van België. Ook heeft ze recht op een deel van de erfenis. Koning Filip ontvangt zijn halfzus op het paleis, en later is ze ook welkom bij Albert en echtgenote Paola.

Militaire opleiding

Eind september begint kroonprinses Elisabeth na haar diploma aan het United World College of the Atlantic in Wales te hebben behaald, aan een militaire opleiding in Brussel. Na een pittig militair kamp succesvol te hebben afgerond, krijgt ze uit handen van vader koning Filip de blauwe baret overhandigd. Haar studie, waarin ze onder meer leert over discipline en militaire waarden, omgang met wapens en kaartlezen, duurt een jaar.

Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 52 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.