Afgelopen week kon je in Story lezen over Mabel die de hartenwens van prinses Beatrix uit zou kunnen laten komen. Maar wat heeft de bouw van een huis te maken met ons oud-koninging?

Het duurde even, maar er wordt nu tempo gemaakt met de bouw van prinses Mabels droomvilla in Breukeleveen. Eindelijk, want het enorme project liep behoorlijke vertraging op. Maar nu is er weer leven in de brouwerij en zou Mabel misschien wel eens in de zomer van 2023 naar Nederland kunnen terugkeren. En daar is Beatrix meer dan blij mee. 

Band van staal

Voor prinses Beatrix zou namelijk een hartenwens uitkomen als ze straks haar schoondochter Mabel en kleindochters Luana en Zaria weer dicht bij zich mag hebben. De band tussen Mabel en de moeder van haar overleden echtgenoot Friso is er immers een van staal, zoals in het verleden al zo vaak overduidelijk werd. Een voorbeeld is het feit dat Mabel ooit de verlovingsjurk van Beatrix (uit 1965!) mocht dragen naar de bruiloft van prins Pieter-Christiaan en prinses Anita. Een veel groter gebaar maakte Beatrix ten tijde van de geruchtmakende affaire rond Mabel en crimineel Klaas Bruinsma. Gesuggereerd werd dat Mabel een intieme relatie met Bruinsma had gehad, zelf gaf ze uiteindelijk toe dat het een meer dan oppervlakkige relatie was geweest, maar zei dat het géén liefdesrelatie was. Het schandaal hield het land destijds volledig in de greep, maar Beatrix maakte duidelijk dat ze hoe dan ook achter Mabel stond, door zich op het hoogtepunt van de consternatie met Mabel in een gezellig familietafereel te laten fotograferen.

Kleindochters

Mabels terugkeer naar Nederland zou prinses Beatrix meer dan vrolijk stemmen, evenals die van kleindochters Luana en Zaria. Immers, de foto die prinses Beatrix op haar tachtigste verjaardag met haar acht kleinkinderen liet maken, wordt met het jaar nadrukkelijker een collector’s item. Beatrix’ kleinkinderen prinses Alexia (17), gravin Leonore (16) en graaf Claus-Casimir (18) zitten momenteel voor hun studie in het buitenland en zien hun grootmoeder maar weinig. En het laat zich raden dat ook Amalia (18) en Ariane (15) en hun nicht Eloise (20) niet elke zondag bij oma kunnen langskomen. Twee kleindochters die na jaren weer terug naar Nederland komen, zou een prachtige opsteker voor Beatrix zijn.

Article continues after the ad

 

Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.