• Oranjes

Story's Vijf: 5x last minute Koningsdag-tips

Door Redactie
Story's Vijf: 5x last minute Koningsdag-tips

In deze rubriek van Story staan de nieuwste producten, evenementen en merken die je deze week moet checken volgens de Story-redactie. Deze week zetten we vijf leuke evenementen op een rij voor Koningsdag.

1. Vrijmarkt

Een grote traditie aan Koningsdag is rondstruinen op de vrijmarkt(en). Ook dit jaar zullen ze niet ontbreken en heeft iedereen zijn schatten uit het stof gehaald en op een mooi kleedje neergelegd. De vrijmarkten vind je door heel Nederland, kijk dus even bij jou in de buurt waar je terecht kan. 

2. Een bezoekje aan Amersfoort

Zoals ieder jaar bezoekt de Koning elk jaar een stad om zijn verjaardag te vieren. Dit jaar zal dat gebeuren in Amersfoort, wat er precies op het programma staat is nog niet bekend. Maar het beloofd een feest te worden. 

3. Koningskermis in Den Haag

Muziek, lekker eten en de leukste attracties maken de Koningskermis in Den Haag een goede locatie om Koningsdag 2019 te vieren. De kermis is geopend van 11:00 tot 00:00. Klik hier voor meer informatie. 

4. Varen op Koningsdag

Elk jaar is het opnieuw heel erg populair om door de grachten van Amsterdam te varen. Vanwege de drukte zijn er daarom ook speciale regels, die kun je hier terugvinden. Maar ook op het vaste land is er in Amsterdam een grote oranje-gekte terug te vinden, dat gegarandeerd staat voor gezelligheid.

5. Ouderwets een tompouce eten

Tja, oranjegebak mag natuurlijk niet ontbreken op deze dag. Houd er alleen wel rekening mee dat het erg druk kan zijn bij de bakker en de supermarkten, maar laat dat je trek in een oranje tompouce of ander gebak niet wegnemen. Eet smakelijk!

Extra tip

Vier je Koningsdag in de hoofdstad? Bij bestelling van een Bloody Mary in de Ketel One Kitchen Pop-Up bar in het appartement van de Hoxton Amsterdam (Herengracht 255) krijg je dit jaar tijdens Koningsdag een waterfles cadeau. Deze navulfles gemaakt van gerecycled materiaal kun je vervolgens bij verschillende punten in de stad laten bijvullen met water. Handig voor jou, en je zorgt meteen voor afvalvermindering in de stad!

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: iStock