'Sophietje' rouwt om haar Johnny

Door Redactie
'Sophietje' rouwt om haar Johnny

Sophietje uit het liedje van zanger Johnny Lion bestaat echt en voor vijf jaar hadden de twee iets met elkaar. Thuis in Steenwijkerwold bereikte Sophie van Kleef gisterochtend het bericht dat haar ex van lang geleden die nacht in zijn slaap was overleden. 'Het was geen schok, het zat eraan te komen, maar verdrietig ben ik wél', zegt ze tegen De Telegraaf. Ze spraken elkaar in september voor het laatst.

'Hij vertelde over zijn ziekte. Dat het al zó erg was en dat het ook alsmaar erger werd. Dat hij nu dood is, dat is intens verdrietig, maar voor mij geen schok. Het zat eraan te komen. John had longkanker en leed aan Alzheimer, in die zin was de dood verzachtend.' Ze gingen uit elkaar omdat Johnnie aan de middelen verslaafd raakte.

Verslaafd

'John heeft een periode meegemaakt dat hij, zeg maar, flink gebruikte. Niet dat hij in de goot lag, maar hij verkeerde in andere sferen. Ik had geen contact meer met hem, kon niet meer tot hem doordringen. Gelukkig heeft hij zich daarna weer hersteld, maar toen was er niets meer om bij elkaar te blijven.'

Luister hieronder naar het nummer dat Johnny over Sophietje schreef:

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Telegraaf | Beeld: ANP