Michael Douglas kreeg niets van vader's erfenis

Door Redactie
Michael Douglas kreeg niets van vader's erfenis

Waar is de miljoenen-erfenis van Hollywoodlegende Kirk Douglas, die een jaar geleden overleed, naartoe gegaan? In elk geval niet naar zijn oudste zoon Michael Douglas. Zijn vader heeft hem nog geen cent nagelaten. Waarom niet?

Precies een jaar geleden viel het doek voor Hollywood-acteur Kirk Douglas. Hij overleed op 103-jarige leeftijd. Zijn oudste zoon Michael (76), die net als zijn vader furore maakte op het witte doek, liet geëmotioneerd weten: ‘Voor de rest van de wereld was hij een legende, een acteur uit de gouden tijd van de film, een weldoener die vocht voor gerechtigheid en goede doelen waar hij in geloofde.

Geen cent

De carrière van Kirk Douglas omvatte ruim een halve eeuw en hij speelde in meer dan negentig films, waarmee hij een vermogen vergaarde: bij zijn overlijden had hij maar liefst 41,3 miljoen euro (omgerekend) op zijn bankrekening staan. Maar Michael heeft nog geen cent van dat bedrag geërfd! Het grootste deel van Kirks vermogen werd aan goede doelen geschonken, waaronder een kinderziekenhuis, een beurzenprogramma voor kansarme studenten van de St. Lawrence University en het Kirk Douglas Theatre in Los Angeles. Michael, die zelf over een vermogen van omgerekend 276 miljoen euro beschikt, maalt er niet om dat hij niets van de erfenis van zijn vader heeft gezien.

Door: Kyra Rutgers | Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Editie 7 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.