Komt er een derde seizoen van De Luizenmoeder? Ilse 'juf Ank' Warringa reageert

Door Redactie
Komt er een derde seizoen van De Luizenmoeder? Ilse 'juf Ank' Warringa reageert

Ilse Warringa sluit een derde seizoen van het populaire programma De Luizenmoeder niet uit. 'Juf Ank' vertelt aan het AD dat ze genoeg ideeën heeft voor een vervolg. 'Ik wil zeker de impact die corona op ons onderwijs heeft in een eventueel nieuw seizoen behandelen.'

Na twee seizoenen stopte de serie, onder meer omdat schrijver en acteur Diederik Ebbinge, die de rol van schoolhoofd Anton op zich nam, er geen zin meer in had. 'Maar ik word zo vaak gevraagd naar een vervolg dat ik daar serieus over nadenk', aldus de 45-jarige Warringa.

Wél een film

Eerder dit jaar werd bekend dat er ook een film komt van de serie, die sommige afleveringen wel meer dan 4 miljoen kijkers had. Warringa neemt de regie voor haar rekening. Vrijwel alle vaste castleden van de serie keren terug, behalve Ebbinge en Henry van Loon, die de rol van klusjesman Volkert speelde.

De Klimop

De Luizenmoeder werd uitgezonden in 2018 en 2019 en vertelde over het wel en wee op basisschool De Klimop, waar juffrouw Ank en directeur Anton de scepter zwaaien. De serie werd onder meer bekroond met de prestigieuze Nipkowschijf.

Beeld: Peter Smulders | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.