De Meilandjes zijn op vakantie! Maar natuurlijk moet er bij de familie Meiland altijd een situatie zijn waar om gegild kan worden. Zo vonden ze gisteren in hun hotelkamer opeens een halve auto. Nadat ze de auto met z'n viertjes (Montana en vriend Dirk zijn ook van de partij) in elkaar hadden gezet, reden ze blijkbaar zo snel mogelijk naar een Franse bouwmarkt. Maar ook dat ging niet zonder slag of stoot...

Op het Instagram-account van Erica kunnen we deels meegenieten met de Meiland-vakantie. Ondanks dat een vakantie bedoeld is om lekker te luieren en verborgen plekken te ontdekken, stoppen Erica en Martien weer bij een Franse bouwmarkt. Het doel: oramenten voor op het hek in Noordwijk.

Bouwmarkt in, bouwmarkt uit

Helaas geeft de eerste bouwmarkt niet wat ze zoeken. Met veel gezucht en gesteun lopen ze de winkel weer uit. 'Ze hebben het niet. Moeten we weer naar een andere.' Gelukkig legt schoonzoon Dirk deze vakantiebeelden vast. 'En is het gelukt hier?', hoor je Montana even later vragen nadat haar ouders een andere bouwmarkt uitlopen. 'Welnee', kaffert Martien. Weer die auto in met 34 graden, ik ga nooit meer met jou mee', aldus de ex-kasteelheer tegen zijn ex-vrouw.

Ornamenten gevonden

Drie keer is scheepsrecht. Ook voor de Meilandjes. Nadat Martien met veel moeite van de achterbank van de auto is gekropen, vinden ze eindelijk de ornamenten. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. Montana filmt hoe moeder Erica onder de zwarte vegen zit. Maar vader Martien is er ernstiger aan toe. 

Article continues after the ad

Ongeval

'Ik liep met die man mee' begint Martien te vertellen. Van Erica begrijpen we dat Martien met een man aanliep die ook ijzer aan het vervoeren was. Een grote stroom bloed loopt zo de slipper in van de voormalig kasteelheer. 'Het is toch vreselijk', zegt Erica. Maar het ongeval is ze daarna snel vergeten. 'Maar we hebben ze wel gevonden', laat ze trots weten als ze naar de ornamenten wijst. Aan het einde van deze korte vakantievlog komt Martien ook nog even in beeld. Zijn gezicht staat op onweer. 'Moet je kijken, helemaal verbonden.' Ook geeft hij nog even een sneer aan 'die rot vent' die ijzeren stokken uit een karretje heeft laten steken. 

Nieuw seizoen

Deze korte vakantiebeelden smaken naar meer, als we de volgers van Erica begrijpen. Ze zijn dol op de avonturen van de familie Meiland. 'Wij verheugen ons op het nieuwe seizoen' en 'Ik kijk er naar uit om jullie weer op tv te zien', staat er onder andere onder de post geschreven. Fans hoeven gelukkig niet lang meer te wachten. Maandag 29 augustus zijn de Meilandjes weer terug op de buis. 

Bron: Instagram | Beeld: Peter Smulders

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.