Patty Brard snakte jarenlang naar een hereniging met haar dierbaren, die maar niet verwezenlijkt kon worden. Vorig jaar won ze de juridische strijd van haar zus, waardoor ze haar moeder én dochter weer in haar armen kon sluiten.

Vorig jaar kreeg Patty weer contact met haar moeder Gerda, die ze jarenlang niet had gezien. ‘Mijn oudere zus hield dat tegen,’ zegt Patty in Libelle. ‘Het is een ingewikkeld verhaal waar ik liever niet over praat.’ Ze wil wel loslaten dat diezelfde zus ook Priscilla tegen haar had opgezet, waardoor ze tien jaar geen contact hadden. Nadat Patty advocate Bénédicte Ficq had ingeschakeld, won ze na jaren knokken vorig jaar de juridische strijd van haar zus. ‘Zodat ik mijn moeder weer in mijn armen kon sluiten én Priscilla. Zij begreep door de rechterlijke uitspraak dat het verhaal dat mijn zus aan haar had verteld niet klopte. Dat was fantastisch,’ aldus Patty, die haar moeder eindeloos vertroetelde.

Luxeleven

Ze heeft haar naar eigen zeggen het luxeleven gegeven waar ze recht op had. ‘Het meest genoot ze van mijn plagerijtjes en impulsieve gekkigheid. Dan kietelde ik onder haar voeten, danste ik met haar verzorgers uit het tehuis op de muziek van André Rieu of beet ik zachtjes in haar wang en zei: Mama, ik hou zo veel van je. Dan straalde ze.’ Patty realiseerde zich dat haar moeders gezondheid – vanwege haar leeftijd en alzheimer – broos was. Er rekening mee houdend dat het niet lang meer zou duren, bestelde ze een prachtige pyjama – ‘die met kantjes, die wilde ze’. Vlak voor haar moeders dood werd de pyjama bezorgd. ‘Haar nageltjes had ik in dezelfde kleur roze gelakt. Wat lag ze er mooi bij,’ vertelt Patty in Libelle. Afgelopen mei overleed haar moeder, 92 jaar oud. 

Beeld: Brunopress

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 49 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.