Het leek zo goed te gaan met Thomas Berge. De 30-jarige zanger werd in 2010 met een drank- en drugsverslaving opgenomen in een afkickkliniek in Portugal, maar herstelde daarvan volledig.

In de jaren die volgden vertelde Thomas openhartig over de meest zwarte periode uit zijn leven, omdat hij andere mensen wilde behoeden voor dezelfde fouten. ‘Ik had de ziekte van verslaving,’ vertelde Thomas in 2017 tijdens een lezing in het SBS6-realityprogramma Utopia.

Article continues after the ad

Één glaasje

Hoewel Thomas intussen vader is van een zoon, de 7-jarige Jack, en voor zover bekend geen drugs meer gebruikt, deed de zanger toch een opvallende bekentenis. Volgens een publicatie op Nu.nl vertelt Thomas Berge in de nieuwe vijfdelige podcast Eerlijk over alcohol van voormalig Shownieuws-presentator Koos van Plateringen dat hij na zijn drank- en drugsverslaving inmiddels één glaasje kan drinken en daar echt van geniet. ‘Dat gaat niet goed,’ vertelt een medewerkster van afkickkliniek Ready for Change in Rotterdam bezorgd aan Story. ‘Als iemand met een verslavingsverleden gecontroleerd weer gaat drinken, gaat het altijd mis. Het ene glaasje worden er twee of drie en je vervalt dan in oud gedrag. Bij ons zijn geen mensen bekend die verslaafd zijn geweest en daarna weer gecontroleerd een glaasje kunnen drinken. Verslaafd ben je levenslang.’

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 47 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.