Nederland is een festival-land vindt koning Willem-Alexander, daarom is het jammer dat er dankzij de coronacrisis een streep door de meeste festival gaat. Geen Bevrijdingsfestival, geen Pinkpop en geen Lowlands.

Willem-Alexander heeft maandag in een gesprek met verschillende festivalorganisaties zijn grote waardering uitgesproken voor festivals in Nederland.

Article continues after the ad

Toekomstplannen

Directeuren van Oerol, De Parade, Wonderfeel, Holland Festival en Mojo Concerts spraken maandag online met de koning. Willem-Alexander sprak zijn zorgen uit over alle mensen die nu zonder werk zitten, en hoopt dat samenkomsten spoedig weer mogelijk zijn.

"Hij ervaart het als positief dat festivals nu nieuwe wegen bewandelen en dat nieuwe vormen worden onderzocht die in de toekomst zeker ook bruikbaar zijn", aldus Oerol.

Vaccin

Het kabinet gaf aan dat grote festivals pas weer kunnen plaatsvinden als er een vaccin beschikbaar is. Oerol is erg blij dat de koning het initiatief heeft genomen om de festivalsector een hart onder de riem te steken. De hele festivalzomer is afgelast wegens de coronamaatregelen van het kabinet, en het ziet ernaar uit dat ook na de zomer er niet massaal gefeest kan worden.

Massaal hossen

'Voor massale evenementen met een landelijke uitstraling, kunnen we nog geen datum noemen. Dat kan eigenlijk pas weer als er een vaccin is en niemand weet hoe lang dat gaat duren. We hopen natuurlijk op snel, maar een jaar of langer is heel reëel', liet minister Hugo de Jonge van Gezondheidszorg onlangs het kabinet weten.

Bron: ANP Beeld: BrunoPress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.