Ze hebben er even op moeten wachten, maar Suzan & Freek mogen de Top 40 deze week toch echt aanvoeren. Het duo uit de Achterhoek deed er zeventien weken over om de toppositie te bereiken met de debuutsingle Als het avond is. Een flinke prestatie dus, maar wie zijn die twee zangtalenten eigenlijk?

Suzan & Freek hebben naast hun eerste nummer 1-hit ook een record te pakken. Nooit eerder deed een hit er zo lang over om voor het eerst op nummer 1 te komen, meldt Stichting Nederlandse Top 40. Het nummer is hun eerste eigen - zelf geschreven - liedje dat het duo uitbracht en met deze positie is er sprake van een heuse doorbraak van de twee in de muziekwereld.

Liefdeskoppel

Suzan Stortelder (26) en Freek Rikkerink (25) zijn geliefden van elkaar en wonen samen in Amsterdam. Het Achterhoekse duo vond elkaar op de middelbare school, waar ze tijdens de muziekles hun gedeelde passie voor muziek deelden. Ze werden stapelverliefd en al snel mondde het via MSN uit in een relatie. Het koppel bleek niet alleen op het gebied van liefde te klikken, maar ook muzikaal gezien waren ze de ideale match.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

🎡🎡

Een bericht gedeeld door Suzan & Freek (@suzanenfreek) op

Glansrijke carrière

In 2014 begonnen de twee met het coveren van hits op de slaapkamer van Freeks ouders in Harreveld. Ze gingen in 2016 wereldwijd viraal met hun cover van Don't let me down van The Chainsmokers. De cover werd ontdekt door The Chainsmokers zelf en door hen gedeeld met de woorden 'Wow, this made us tear up!' De cover werd vervolgens meer dan 1 miljoen keer bekeken. De twee hebben nu met hun eerste nummer 1-hit een glansrijke carrière voor de boeg.

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jaaaa de leukste week van het jaar! 🏂♥️

Een bericht gedeeld door Suzan & Freek (@suzanenfreek) op

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Instagram