Utopia is gered. Het realityprogramma maakt een doorstart op een nieuw stuk land, maakte SBS vrijdag bekend. Utopia 2 is vanaf 4 juni elke werkdag op de buis

Het huidige Utopia moet verdwijnen omdat het huurcontract van het terrein niet kan worden verlengd. "Dankzij de constructieve inzet van de gemeentes Hilversum, Gooise Meren en Laren - die gezamenlijk eigenaar zijn van het gebied - komt er nu een nieuw stuk land beschikbaar", stelt SBS6.

'From scratch'

Voor de doorstart moeten de Utopianen wel alle vergaarde luxe opgeven. Op het nieuwe terrein moeten ze weer "from scratch" beginnen. "Er is geen loods en er zijn geen voorzieningen. Het is een leeg en desolaat terrein. De inwoners zullen dus letterlijk alles opnieuw moeten bouwen." Als 'startkapitaal' krijgt de groep een oude telefoon met 25 euro beltegoed, 250 euro cash en een paar planken.

Vertrouwde gezichten

Utopia 2 start op maandag 4 juni met vijf inwoners. Nog eens tien deelnemers melden zich "om de zoveel tijd" bij het hek. Wie aan de nieuwe ideale samenleving gaan bouwen, is nog niet bekend. Wel belooft SBS dat de kijker "enkele" vertrouwde gezichten terug gaat zien. De inwoners die eind december actie hebben gevoerd om Utopia te behouden, kunnen zich opnieuw aanmelden. Dat geldt ook voor de huidige Utopianen, die nog tot de finale op vrijdag 1 juni in de loods wonen.

Article continues after the ad

Einde

SBS maakte in november bekend dat er na vierenhalf jaar en 1149 afleveringen een einde zou komen aan Utopia omdat het huurcontract voor het terrein bij Laren afloopt. De opgebouwde loods wordt afgebroken, de dieren krijgen een ander onderkomen. Destijds stelden de zender en producent Talpa dat verhuizen naar een andere locatie was overwogen, maar dat daarmee "te veel afbreuk werd gedaan aan alles wat er al is gebouwd en ontwikkeld". Het programma trekt elke dag gemiddeld 600.000 kijkers.

Utopia 2 is vanaf maandag 4 juni te zien bij SBS6, nadat het huidige Utopia op vrijdag 1 juni de finale beleeft.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Bron: ANP & Show.nl | Beeld: Utopia