Het format van programma 'RTL Exclusief' is aangepast. Er is niet langer sprake van een satirische talkshow maar van een quiz waarin twee panels het tegen elkaar opnemen, bevestigt een woordvoerder van RTL desgevraagd.

Op de eerste uitzending van vorige week, een oudejaarsspecial, kwamen verdeelde reacties van de kijker.

Article continues after the ad

Deepfakepersiflages

Niet alleen ‘Mark Rutte’ en ‘koningin Máxima’ schoven bij Beau aan tafel, óók dook er een deepfake-variant van Johan Cruijff op in de show. Dat de overleden voetballegende een rol speelde in het programma, schoot op z’n zachtst gezegd volledig in het verkeerde keelgat bij de kijkers. Kijkers van RTL Exclusief waren absoluut niet te spreken over de deepfake-beelden van Johan Cruijff. Volgens televisiekijkend Nederland gaat het 'echt mijlen te ver' en is het 'respectloos' om zoiets te doen. 'Schaam je, Beau', klinkt het zelfs op Twitter. En: 'Wat een blamage'.

Terug naar de tekentafel

Sommigen vonden de deepfakepersiflages juist weer te echt lijken. Naar aanleiding van de kritiek gingen de makers terug naar de tekentafel.

Nieuwe nieuwsquiz 

In het vernieuwde format spelen twee teams onder leiding van presentator Beau van Erven Dorens een nieuwsquiz. Samen nemen ze de belangrijkste gebeurtenissen van de afgelopen week door en moeten de deelnemers raden wat echt is en wat fake.

De eerste reguliere aflevering wordt aanstaande zondag uitgezonden.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.