Sinds Buzzfeed begin deze week haar onderzoek naar R. Kelly naar buiten bracht, staan de krantenkoppen vol met beschuldigingen naar het adres van R. Kelly. De 50-jarige rapper zou 6 meisjes vasthouden in zijn huizen in Atlanta en Chicago en hen gehersenspoeld hebben.

Hiermee lijkt een nieuw mediaspektakel te zijn losgebarsten, want het moddergooien is begonnen. Maandag liet R. Kelly al via zijn advocaat weten dat de beschuldigingen niet waar zijn en dat hij er alles aan zal doen zal doen om zijn naam te zuiveren en de beschuldigende ouders te vervolgen.

Hierop reageerde één van de vaders wiens dochter momenteel nog vast zou zitten met een filmpje (zie hierboven). "Kom maar op! Voor de draad ermee man, verweer je maar in de rechtszaal, dan zullen we allemaal horen en zien wat er aan vuile was is...", aldus de vader van Jocelyn Savage. Hij laat er in een niet mis te verstane videoboodschap geen twijfel over bestaan R. Kelly rauw te lusten.

Article continues after the ad

Inmiddels heeft ook dochter Jocelyn gereageerd met een videoboodschap. Zij stelt dat er helemaal niets aan de hand is en dat haar vader moet stoppen met deze valse beschuldigingen. 

Volgens de ouders van de 6 meisjes zijn hun dochters gehersenspoeld en dicteert R. Kelly het leven van de meisjes. Zo zou hij bepalen wat ze eten, wat ze drinken en welke kleding ze dragen. Ook zou Kelly de meisjes filmen tijdens het uitvoeren van seksuele handelingen. De politie heeft de beschuldigingen onderzocht, maar er is geen vervolging ingesteld omdat het gaat om volwassen vrouwen die zelf instemmen met de relatie.

Bekijk de videoboodschap van dochter Jocelyn hieronder.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: een jaarabonnement voor slechts €11,50 per maand.