Een burn-out was het gevolg van de prestatiedruk die Bibi voelde. Gelukkig kan ze rekenen op de steun van haar vriend Waylon. Hij staat, in tegenstelling tot sommigen anderen, wél voor haar klaar. De burn-out waarmee ze kampt noemt hij bloedserieus. 'Ik praatte heel veel met haar en op een gegeven moment zei ik: Lieverd, de wereld kan wel even wachten', vertelt Waylon op 3FM. 

Waylon kan niet begrijpen dat Bibi's ziekte niet begrepen wordt. 'Het is zo makkelijk om iemand nog harder te slaan. Dan werp ik mij graag op als beschermheer. Mensen die eerlijk zijn over hun gemoedstoestand dragen geen mitella, zitten niet in een rolstoel, en worden dan toch nog een keer extra nagetrapt. Dat is zo makkelijk! Daar moeten we echt mee kappen.'

Daarom heeft hij zijn Bibi één advies gegeven: de wereld kan wel even wachten. De hele gebeurtenis heeft hem in ieder geval ook iets moois opgebracht: vrijdag komt zijn nieuwe album uit en de titeltrack heet The World Can Wait. Het album gaat, zoals je misschien wel verwacht, over zijn leven met Bibi.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Beeld: Peter Smulders