Patrick Kluivert is jarenlang gechanteerd door een goksyndicaat waarbij hij een torenhoge gokschuld heeft. Dat onthult De Volkskrant zaterdag. Wanneer de oud-voetballer en zijn gezin door een diep dal gaan als er lymfeklierkanker bij zijn vrouw Rossana wordt geconstateerd, lopen op de achtergrond de bedreigingen rondom de miljoenenschuld steeds hoger op. Kluivert zou in de schulden terecht zijn gekomen door in 2011 en 2012 wekelijks aanzienlijke bedragen in te zetten op voetbalwedstrijden, waaronder duels van het eerste van FC Twente, waar hij toen als trainer van de beloften actief was. Dat was toen niet verboden, nu wel. Toen de schulden zich begonnen op te stapelen, begon het syndicaat ook met het subtiel afpersen van Kluivert. Zo gebruikte het een bandopname waarin hij praat over zijn schulden als pressiemiddel. De opname was zonder Kluiverts medeweten gemaakt tijdens een ontmoeting met het syndicaat in Laren. De afpersing vond plaats toen Kluivert assistent-bondscoach was tussen 2012 en 2014.

Vandaag heeft de eliminatie plaatsgevonden en hierbij werd duidelijk dat Romy het beloofde land moet gaan verlaten. Unaniem heeft de groep besloten haar, en dus niet Mehmet, naar huis te sturen. Demi, Fay, Rienk en Bas kunnen hun tranen niet bedwingen.

“Ik ben zo zenuwachtig, ik vind het zo spannend dat ik ga”, zegt Romy, doelend op dat ze naar buiten gaat. Nadat iedereen een knuffel heeft gekregen is het tijd voor Romy om haar spullen te pakken.

Beeld: RTL