Voormalig scheidsrechter Dick Jol staat vrijdag weer voor de rechter. Hij wordt verdacht van mishandeling en bedreiging. De zaak werd begin mei vorig jaar voor onbepaalde tijd aangehouden. Dick Jol zou een man en vrouw hebben geslagen met een metalen deel van een steiger. Ze reden in zijn straat met een scooter over de stoep en zouden bijna zijn 3-jarig dochtertje omver hebben gereden. Volgens de officier van justitie had Jol ook dreigende taal uitgeslagen: “Ik sla je dood, Ik maak je dood!” Op dezelfde dag zou hij ook iemand anders met een hakbijl hebben bedreigd in Wassenaar. Volgens het OM zou Jol een hakbijl uit zijn kofferbak hebben gehaald en achter zijn slachtoffer zijn aangerend, terwijl hij riep: “Kom dan, ik maak je kapot!” De zaak werd in mei 2016 aangehouden omdat de advocaat van Dick Jol wilde dat er vijf getuigen zouden worden gehoord in de zaak. De rechter-commissaris heeft deze verhoren afgerond.

Vandaag heeft de eliminatie plaatsgevonden en hierbij werd duidelijk dat Romy het beloofde land moet gaan verlaten. Unaniem heeft de groep besloten haar, en dus niet Mehmet, naar huis te sturen. Demi, Fay, Rienk en Bas kunnen hun tranen niet bedwingen.

“Ik ben zo zenuwachtig, ik vind het zo spannend dat ik ga”, zegt Romy, doelend op dat ze naar buiten gaat. Nadat iedereen een knuffel heeft gekregen is het tijd voor Romy om haar spullen te pakken.

Beeld: RTL