Karen Damen is in diepe rouw om het verlies van Nick Steegmans, die maandagochtend op 32-jarige leeftijd de strijd tegen kanker heeft verloren. De roodharige zangeres maakte zich sterk voor de doodzieke Nick, door afgelopen zaterdag een optreden te geven op een voor hem opgericht benefietgala.

Nick kreeg drie jaar geleden te horen dat hij een tumor in zijn hersenen had. Het gezwel werd operatief verwijderd, maar vorig jaar werd er opnieuw kanker bij hem vastgesteld. En deze zomer ontdekten de dokters nog een derde tumor. In België kon hij nergens meer terecht omdat de operatie enorm veel risico's met zich mee zou brengen. Nick kwam daarom in aanmerking voor een experimentele behandeling in Duitsland om zijn hersentumor alsnog te laten behandelen.

Een groep vrienden zorgde voor een groots opgezet benefietactie om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de dure behandeling. Een hele reeks artiesten gaven acte de présence, waaronder Karen en Sergio Herman. Helaas heeft Nick nooit naar Duitsland kunnen afreizen. Slechts twee dagen na het benefietgala verliest hij echter zijn moedige strijd tegen de ziekte. Hij laat een vrouw en een dochtertje achter.

Article continues after the ad