Na twee echtscheidingen, het getuige zijn van de moord op Pim Fortuyn én zijn ontslag bij Radio 538 had Ruud de Wild (48) makkelijke depressief kunnen worden. Grote liefde Ilse maakt echter dat de rebelse top-dj tóch van zijn leven geniet! 

Article continues after the ad

Draai weer gevonden
Met zijn NPO Radio2-radioshow De Wild In De Middag is Ruud de Wild weer helemaal terug. Na zijn ontslag bij Radio 538 waarna hij zich helemaal richtte op de kunst die hij al jaren maakt, kroop het bloed waar het niet gaan kon. Dat hij zijn draai weer vond, is volgens Ruud mede te danken aan zijn grote liefde Ilse Knijn met wie hij na zijn laatste scheiding, van tweede vrouw Aafke, weer gelukkig werd. In weekblad VRIJ toon Ruud niet alleen respect voor zijn levenspartner omdat hij geen makkelijk mens is, maar zegt hij ook veel van haar te leren. 

Voor het blok gezet
'Ik ben natuurlijk een heel druk en vermoeiend iemand. Ik zou mezelf ook wel eens uit willen zetten. Ik begrijp dat vrouwen daar horendol van kunnen worden. Voordeel is dat het nooit saai is met mij. Maar Ilse zet me voor het blok. Die zegt: Jij stelt iedereen altijd heel scherpe en duidelijke vragen, maar wie ben je eigenlijk zelf, waar sta je voor en waar ga je naartoe? En ga je daarvoor uitkomen? Dat ik ook nu onverschrokken zeg dat ik kunstenaar ben, heb ik aan Ilse te danken. We zijn elkaars spiegel en elkaars stabiliteit. 

Lees het hele interview in Story. Editie 19 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders