Paul de Leeuw keert terug naar zijn geboorteplaats Rotterdam. Het bekende Luxor Theater bestaat namelijk 100 jaar en het is de plek waar Paul zijn eerste stappen in de showbizz zette. Speciaal voor het jubileum maakt hij een gloednieuwe voorstelling die een ode wordt aan zijn stad.

Article continues after the ad

Brigitte Kaandorp is een hoofdgast in de nieuwe voorstelling Defileeuw van Paul de Leeuw. Kaandorp zal gedurende twee weken het podium met hem delen, zo maakte directeur Marc van Kaam van het Luxor donderdag bekend. Kaandorp en De Leeuw stonden nog nooit eerder samen in één voorstelling. Zij kennen elkaar al sinds 1983, toen zij allebei deelnamen aan het Camerettenfestival. Kaandorp won de jury- en de publieksprijs; De Leeuw kreeg de persoonlijkheidsprijs.

Het is voor de Haarlemse cabaretière sowieso ruim twee jaar geleden dat zij met een programma op tournee was.

Volgens De Leeuw wordt Defileeuw een eerbetoon aan het honderdjarige Luxor-theater en zijn liefde voor het vak. “Mijn wereld, die zich afspeelde in de contreien van Rotterdam, werd door het Luxor-theater groter gemaakt”, legt hij uit. “Mijn hart klopte harder en mijn bloed ging sneller stromen. Een hele grote eer dat ik het theater nu kan bedanken met een speciale verjaardagsvoorstelling.” De show is van 8 tot en met 21 december te zien in het oude Luxor Theater. De kaartverkoop is van start gegaan.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders