Hollywood is in diepe rouw gedompeld na het overlijden van Rutger Hauer. De acteur, die op 75-jarige leeftijd overleed, schitterde behalve in Nederlandse films ook in tal van internationale films.

Actrice Daryl Hannah, die Hauer's tegenspeelster was in Blade Runner, zegt "intens verdrietig" te zijn na het horen van het nieuws. Ze noemt Hauer "onvoorspelbaar, extreem menselijk, inspirerend en betoverend". Ook memoreert ze op Twitter zijn 'tears in the rain'-speech aan het einde van de science fiction-film uit 1982.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

all those moments lost in time.. like tears in rain 💧 we lost a giant 💔

Een bericht gedeeld door Daryl Hannah (@dhlovelife) op

Robert Rodriguez, met wie Hauer te zien was in Sin City, noemt hun samenwerking "een van de hoogtepunten uit zijn carrière". "Een werkelijk indrukwekkende verschijning voor de camera, maar ook een perfecte verhalenverteller", twittert de 51-jarige acteur.

Ook Sam Neill roemt Hauer's acteerprestaties. "Ik vocht tegen Rutger Hauer op het ijs", schrijft Neill op Twitter over hun samenwerking voor de miniserie Merlin. "Dat kunnen niet veel mensen zeggen. Rutger, geweldige filmacteur en een prachtige schurk."

Article continues after the ad

Regisseur Richard Shepard noemt Hauer "een intense, gevaarlijke en charismatische acteur met donkere humor". "Hij zal worden gemist."

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP | Bron: Shownieuws & ANP