Angela Groothuizen (57) is - misschien ietwat anders dan haar naam zou kunnen doen vermoeden - niet lang. Vroeger al niet en Angela omschrijft zichzelf in De Telegraaf dan ook "als klein mooi meisje". Maar de presentatrice en zangeres doet in de krant ook een schokkende onthulling.

Article continues after the ad

Angela (1,59 m) is namelijk slachtoffer geworden van "dwerggooien": "Ja, nu lachen we erom, maar het was een aanranding, eigenlijk." Groothuizen vertelt: "Ik zat in de Dolly Dots, was twintig. Liep ’s avonds in de aanloop naar carnaval door Breda en voordat ik het wist stond ik midden in een groep dronken mannen en werd ik letterlijk heen en weer gegooid. En niemand deed iets.”

Aangifte deed Groothuizen niet. Angela: "Nee, ik heb er zelfs met niemand over gesproken. Schaamde me dood. Zat er in de trein terug naar huis ook nog een gozer tegenover me zich af te trekken… Nee, het was niet mijn avond."

Ze had aan de aanranding wel de nodig blessures over gehouden: "[Ik] ging bont en blauw met gekneusde ribben naar de dokter. ’Wat is er gebeurd?’, vroeg hij. Nou, zei ik, er is met me gedwerggooid. Dus die man ook lachen, natuurlijk. Schaamde ik me nog een keer dood. Later dacht ik: wat maf eigenlijk om je daarover te schamen?”