Internationaal topmodel Romee Strijd (25) verwacht met haar echtgenoot Laurens van Leeuwen (29) haar eerste kindje. De hoogzwangere Romee genoot altijd erg van haar hectische leven in The Big Apple, maar heeft nu het roer drastisch omgegooid.

Romee Strijd had al tal van (inter)nationale modellenklussen op haar naam staan, toen haar allergrootste droom in 2015 – Doutzen Kroes opvolgen in de befaamde Victoria’s Secret-show – uitkwam. ‘Ik had nooit verwacht dat het me echt zou lukken. Soms moet ik mezelf even knijpen om te beseffen dat ik niet droom,’ vertelde ze aan Grazia.

Stress

Ze hield van het snelle leven in The Big Apple. Maar de hectiek kende ook een keerzijde, en dat had vooral zijn weerslag op haar lichaam. Zo menstrueerde ze al zeven jaar niet meer. Aanvankelijk maakte Romee zich er niet echt zorgen om, want dat gold voor meer modellen. Toen ze zwanger wilde raken maar dat niet lukte, constateerde een gynaecoloog dat ze cystes had, waardoor er geen ovulatie plaatsvond. ‘Dat in combinatie met het ontbreken van de menstruatie betekent PCOS, maar daarvan zijn er weer diverse soorten,’ vertelt Romee in Vogue. ‘De mijne was stressgerelateerd, ook al ervoer ik mentaal geen stress, mijn lichaam blijkbaar wel.’ Het topmodel voelde zich enorm schuldig. ‘Heb ik te veel van mijn lichaam gevraagd? Hoe heb ik dit niet kunnen aanvoelen?’ Ze twijfelde geen moment en laste veel meer rust in in haar leven. Inmiddels is ze hoogzwanger, dolgelukkig en woont weer in Nederland, dicht bij haar familie die ze meer miste dan ze eerder wilde toegeven.

Beeld: Peter Smulders

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story. Editie 45 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.